Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium Architectuurdag: 'Sluimerende silhouetten'

Datum nieuwsfeit: 01-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

15 juni 1999

Symposium Architectuurdag:
Bij bouw rekening houden met 'sluimerende silhouetten


Hoe is het karakteristieke silhouet van een agrarisch bedrijf, de aanblik van een gehucht of een dorpsgezicht te bewaren bij een restauratie, verbouwing of bij nieuwbouw? Er zijn talloze 'sluimerende silhouetten' die niet bij wet worden beschermd; het gezicht van een streek verandert voortdurend. Bijvoorbeeld door uitbreiding van een boerderij, een nieuwe functie voor een dorpswinkel, een boomgaard die verdwijnt of door een vervallen schuur die plaatsmaakt voor woningen.

dag van de architectuur
Tijdens de landelijke Dag van de Architectuur op 1 juli vindt in gebouw De Schakel in Leerbroek (vlakbij Leerdam) een middagsymposium plaats waar deskundigen en betrokkenen op initiatief van de provincie Zuid-Holland gaan praten hoe er meer rekening is te houden met streekgebonden ruimtelijke en architectonische aspecten. Cultuurhistorie, functieverandering en nieuwbouw in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden staan die dag op de agenda.

boerderij
De nabijgelegen monumentale boerderij 'Recht van ter Leede' speelt een belangrijke rol bij het symposium. Het gaat niet alleen om restauratie, maar ook om een nieuwbouwplan. De gemeente Zederik maakt op 1 juli bekend welk architectenbureau winnaar is geworden van haar ontwerpopdracht voor de boerderij. Sprekers op het symposium zijn wethouder W.T. van den Berg van Zederik, provinciaal gedeputeerde R. Houtman, burgemeester J. van Brummen van Dongen, M. Beek van (Beek & Kooiman Cultuurhistorie) en S. Slabbers van Bosch en Slabbers tuin- en landschapsarchitecten en burgemeester G.W. Abbring van Graafstroom.

De organistie van het symposium is in handen van Architectuur Lokaal, een landelijk 'informatie- en kenniscentrum voor cultureel opdrachtgeversschap'. Informatie over deelname en programma is verkrijgbaar via: 020 530 4000.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie