Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie: De maakbare arbeidstijd

Datum nieuwsfeit: 01-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam

Conferentie: De maakbare arbeidstijd donderdag 1 juli 1999

Momenteel wordt in de Tweede Kamer een wetsvoorstel rond 'maakbare arbeidstijd' behandeld. Dit wetsvoorstel houdt in dat werknemers in hun arbeidscontract het aantal arbeidsuren zouden mogen aanpassen. Normaal gesproken liggen de afspraken in het contract vast. In het wetsvoorstel krijgen werknemers meer flexibiliteit in het aantal arbeidsuren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij gezinsuitbreiding, studie, zorg voor ouders of, indien men wenst, meer vrije tijd. Het congres belicht het wetsvoorstel vanuit diverse disciplines en vanuit internationaal-vergelijkend perspectief. Tevens is er veel ruimte voor vragen en discussie.
De organisatie is in handen van het AIAS, het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies. Dit is een interdisciplinair instituut van de UvA waar economen, juristen, sociologen, medici en psychologen samenwerken aan onderwijs en onderzoek op het gebied van arbeid.

Programma, informatie en opgave

Tijd: 09.30-19.00 uur Plaats: Nationaal Vakbondsmuseum, Bondsraadzaal, Henri Polaklaan 9 te Amsterdam (nabij Artis) Kosten: f 300,- (incl.lunch en verslag)

Laatste wijzigingen: 18 juni 1999 - (webmaster@uva.nl) Bron: Bureau Voorlichting en Redactie - Jeroen Winckers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie