Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Syntegra neemt Control Data Systems over

Datum nieuwsfeit: 01-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Syntegra neemt Control Data Systems over

Zoetermeer, 1 juli 1999 - British Telecom (BT) heeft vandaag bekendgemaakt dat haar dochter Syntegra -marktleider gebied van systeemintegratie - het Amerikaanse bedrijf Control Data Systems Inc. zal overnemen. Met de overname van Control Data Systems, actief op het gebied van e-commerce en systeemintegratie, is een bedrag gemoeid van ca. NLG 724 miljoen. De acquisitie past in het beleid van Syntegra om haar greep op de wereldmarkt te verstevigen.

Control Data Systems heeft een jaaromzet van ca.NLG383miljoen en is gespecialiseerd in systeemintegratie en het bouwen van e-businessoplossingen op basis van Internettechnologie. ControlDataSystems is actief in de Verenigde Staten, Azi‰ en Europa en telt ca. 1100 medewerkers.

Groeipotentieel
Alfred Mockett, president van BT Worldwide: "British Telecom ambieert een toonaangevende rol op de markt voor mondiale e-commerce; een markt met een enorm groeipotentieel. Met deze overname benadrukken wij ons streven om onze klanten, waar ook ter wereld, te voorzien van geavanceerde e-businessoplossingen." Bill Halbert, Managing Director van Syntegra, zegt hierover: "De kracht van Control Data Systems is gelegen in e-business en bedrijfsbrede Internet-applicaties. Samen met onze ervaring en ons brede aanbod van diensten en producten vormt dit een ijzersterke combinatie."

James Ousley, President van Control Data Systems, reageert enthousiast: "Deze overname betekent voor Control Data Systems dat we de dienstverlening aan onze klanten op het gebied van systeemintegratie en e-commerce enorm kunnen uitbreiden. Als onderdeel van Syntegra profiteren we van een mondiale marktpenetratie door een bedrijfsomvang die binnen deze marktsector ongekend is." Hoofdaandeelhouder van Control Data Systems is Welsh, Carson, Anderson & Stowe, een Amerikaanse investeringsmaatschappij die actief is op gebied van informatietechnologie, telecommunicatie en gezondheidszorg.

Totaaloplossingen
Syntegra is actief in meer dan 50 landen, realiseert een jaaromzet van ca. NLG 1,4 miljard en telt wereldwijd meer dan 4000 medewerkers. Eerdere acquisities van Syntegra in Frankrijk, Nederland en Australi‰ werden succesvol ge‹ntegreerd in de wereldwijde bedrijfsactiviteiten. In mei van dit jaar kondigde British Telecom aan Syntegra en Syncordia (de BT-tak die actief is op het gebied van uitbesteding van netwerkdiensten) te willen samenvoegen tot een nieuwe organisatie, gericht op het bieden van totaaloplossingen. De synergetische werking die volgt uit het samengaan van beide bedrijven zal leiden tot een versnelde groei, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie