Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Forse groei verwacht in Groot-Brittannië

Datum nieuwsfeit: 01-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Onderzoek van Dun & Bradstreet wijst uit:
Forse groei verwacht in Groot-Brittannië; groei in Nederland blijft achter

Rotterdam, 1 juli 1999 - Ondernemers uit de ontwikkelde economieën wereldwijd voorspellen in het tweede kwartaal verbeterde algemene omstandigheden, in het bijzonder voor omzet en winst. Volgens het laatste kwartaalonderzoek van Dun & Bradstreet (D&B) naar de internationale zakelijke verwachtingen, staan de Aziatische landen - die sinds augustus 1998 te maken hebben met een ernstige recessie - op het punt zich te herstellen. Met name Hongkong en Taiwan zijn in het tweede kwartaal belangrijk optimistischer. In de meeste Europese landen daalt het optimisme, maar door de zeer optimistische verwachtingen in Groot-Brittannië stijgt het Europese gemiddelde.

De economie in Groot-Brittannië zal een robuuste groei doormaken in elke categorie, zo voorspellen de Britse ondernemers. Dit markeert een terugkeer naar het optimismeniveau dat D&B registreerde in de eerste helft van 1998. Over het algemeen nam het optimisme van de andere Europese landen in het onderzoek af of bleef het optimisme gering. Met name de Nederlandse ondernemers zijn minder optimistisch.

Noord-Amerika verraste de economen met een sterkere groei dan werd verwacht in de afgelopen kwartalen, maar laat desondanks drie opeenvolgende kwartalen zien met afnemend optimisme voor verkopen, winst en werkgelegenheid. Dit patroon is echter in het onderzoek in het tweede kwartaal van dit jaar doorbroken en de ondernemers in Noord-Amerika zijn nu duidelijk minder conservatief in hun verwachtingen.

In het laatste onderzoek van Dun & Bradstreet naar de internationale zakelijke verwachtingen zijn de wereldindexen in elke categorie gestegen, behalve voor de omzet. De wereldindex voor de omzet steeg met elf punten tot 44 en wereldindex voor de netto winst steeg met negen punten tot 35. De wereldindex voor de verkoopprijzen bleef echter ongewijzigd op veertien. De wereldindex voor de werkgelegenheid nam toe met vijf punten tot zestien, terwijl de wereldindex voor de voorraden met slechts vier punten toenam tot elf.

Joseph W. Duncan, chief economic advisor van Dun & Bradstreet: "De staat waarin de wereldeconomie zich bevindt, is duidelijk aan het verbeteren, maar veel landen blijven met recessie kampen. Veel ondernemers voorspellen dat hun economieën zullen teruglopen voordat er van duidelijk herstel sprake is. Maar bijvoorbeeld Taiwan en Hongkong klimmen nu uit het dal en Japan begint tekenen van optimisme te tonen."
Verbetering Aziatische economieën verwacht
In de Aziatische landen, waar het afgelopen jaar nauwelijks beweging in was, wordt dit kwartaal een significant herstel verwacht. Dit geldt met name voor Hongkong en Taiwan. De afgelopen twee kwartalen waren ondernemers in beide landen zeer pessimistisch. In dit onderzoek zijn de verwachtingen ten aanzien van verkopen en winst gestegen, terwijl de algemene verwachtingen voor hun economieën gematigd blijven. In Hongkong heeft de index voor de netto verkopen een sprong gemaakt van -11 naar 28; de index voor de netto winst nam toe met 26 punten van -15 tot 11. Ook de index voor de verkopen steeg, met tien punten, maar blijft met -17 nog negatief. Dit wijst erop dat de ondernemers in Hongkong over het algemeen nog steeds verwachten dat de prijzen zullen dalen. De werkgelegenheidsindex in Hongkong nam met drie punten af tot nul, terwijl de voorradenindex met zeven punten groeide tot
-1.

In Taiwan groeide de index voor de netto verkopen 33 punten van -12 tot 21. Ook de index voor de netto winst kwam uit de rode cijfers en steeg met 36 punten tot 19. De prijzenindex steeg met zeven punten, maar blijft negatief met -14. De Taiwanese werkgelegenheidsindex voor het tweede kwartaal steeg met acht punten tot nul.

In Japan maakte de index voor de netto verkopen een sprong van 25 punten voorwaarts, maar de index blijft negatief met -4. De index voor netto winst nam toe met 27, maar blijft eveneens negatief met -10. De index voor de verkoopprijzen blijft zeer laag, ondanks een stijging van zeven punten tot
-7. De werkgelegenheidsindex steeg met negen punten tot -8.

Explosieve groei verwacht in Groot-Brittannië; Nederland minder optimistisch Ondervraagde ondernemers in Groot-Brittannië gaven aan dat de Britse economie in juni een dynamische groeifase zal doormaken. Hoge verwachtingen voor Groot-Brittannië zorgen ervoor dat de algemene indexen voor geheel Europa zijn toegenomen. Voor veel omringende landen wordt echter geen vergelijkbare groei verwacht en in enkele gevallen zelfs een afname van de groei. In Groot-Brittannië nam de index voor de verkopen in het tweede kwartaal met 36 punten toe tot 46 en de index voor de netto winstgroei met 29 punten tot 36. De werkgelegenheidsindex groeide met 21 punten tot 24, de index voor de verkoopprijzen nam toe met 12 punten tot 11 en de voorraadindex steeg met 19 punten tot 10. "Het is ironisch dat het land met de meeste bezwaren tegen de Europese monetaire unie nu het meest optimistisch is over de toekomstige economische ontwikkelingen," aldus Duncan.

Hoewel de indexen in Nederland zich over het algemeen nog op een relatief hoog niveau bevinden, zijn de Nederlandse ondernemers in het tweede kwartaal aanzienlijk minder optimistisch. De index voor de omzet daalde met vijf punten tot 45 en de index voor de netto winst zakte met tien punten tot 35. De index voor de verkoopprijzen daalde met 13 punten tot 32 en de index voor de voorraden nam met vier punten af tot 4.

De algemene Europese indexen voor het tweede kwartaal laten een belangrijke stijging zien voor de omzet en de werkgelegenheid. De werkgelegenheidsindex stijgt met negen punten tot 23 en de index voor de omzet is met elf punten gestegen tot 35. De index voor de netto winst nam toe met zes punten tot 23, de index voor de verkoopprijzen steeg met één punt tot acht en de voorraadindex steeg met vier punten tot vier. De Nederlandse werkgelegenheidsindex is met 22 punten, na Groot-Brittannië de hoogste in Europa (in de overige onderzochte Europese landen schommelt deze index rond de 6 punten). In het vorige kwartaal was deze index echter nog 29.

Meer optimisme in Canada en Mexico, afname in de Verenigde Staten De economieën van Canada, Mexico en de Verenigde Staten zullen over het algemeen naar verwachting sterk blijven in het tweede kwartaal. Maar in Canada en Mexico wordt een veel hogere groei verwacht dan in de Verenigde Staten, aldus de Noord-Amerikaanse ondernemers in het onderzoek van Dun & Bradstreet. Het optimisme ten aanzien van de netto verkopen en de winst in Canada is veel hoger dan in de Verenigde Staten en dat is voor het eerst sinds Dun & Bradstreet deze onderzoeken uitvoert.

Methodologie
Het huidige onderzoek gebruikt in alle landen dezelfde procedures voor het interviewen en verkrijgen van informatie. Vandaar dat op basis van de resultaten de trends in de zakelijke verwachtingen werkelijk wereldwijd vergelijkbaar zijn. De D&B indexcijfers die hier zijn gebruikt representeren het netto percentage van de onderzoeksrespondenten die hogere verkopen, winst en dergelijke verwachten. De indexen zijn berekend door het percentage dat een daling verwacht af te trekken van het percentage dat een toename verwacht. Het onderzoek brengt de verwachtingen in kaart van economieën in Noord-Amerika, Azië, Europa en Brazilië. Tenzij anders vermeld betreffen de toenamen en de dalingen van de indexen, veranderingen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet (D&B), onderdeel van de Dun & Bradstreet Corporation, is 's werelds grootste aanbieder van zakelijke krediet-, marketing- en handelsinformatie, alsmede verlener van incassodiensten. Zusterbedrijf binnen Dun & Bradstreet Corporation is Moody's Investors Service, het marktleidende 'debt rating' bureau en uitgever van financiële informatie voor investeerders. Dun & Bradstreet Corporation heeft haar hoofdkantoor in Murray Hill, New Jersey, en telt 13.000 medewerkers in 39 landen. Het bedrijf behaalde in 1998 een omzet van 1,93 miljard dollar. In de Benelux heeft Dun & Bradstreet vestigingen in Brussel, Rotterdam en Almelo.

Voor meer informatie:
Dun & Bradstreet Nederland b.v., contactpersoon: Wilfred van Wel, tel: 010 400 9603, E-mail (welw@dnb.com) of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, contactpersoon: Anneke de Kort, tel: 023 562 82 08, E-mail (anneke@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...