Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlopige uitkomsten Koppelingswet 1998

Datum nieuwsfeit: 01-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

LISV

Voorlopige uitkomsten Koppelingswet 1998

Door de uitvoeringsorganen sociale werknemersverzekeringen (arbeidsongeschiktheidsregelingen, ZW en WW) zijn in het kader van de Koppelingswet in 1998 244.795 controles uitgevoerd. Dit blijkt uit een een nog niet afgerond onderzoek van het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv).

Als gevolg van de controles zijn 155.267 SV-relaties toegelaten tot de administratie, 441 relaties werden van de administratie uitgesloten. Dat wil zeggen dat zij niet langer verzekerd zijn, of hun uitkering verliezen. Bij 89.087 relaties is de controle nog niet afgerond. Dit zegt echter niets over het al dan niet toegelaten worden tot de administratie.

Als gevolg van de Koppelingswet hoeven niet alle verzekerden en mensen met een uitkering gecontroleerd te worden. De uitvoeringsinstellingen sv worden gekoppeld met de Gemeentelijke Basis Administratie. De gevallen die op basis van een bestandsvergelijking onder de werkingssfeer van de Koppelingswet lijken te vallen worden aan een nadere controle onderworpen. Naar verwachting zullen in totaal 400.000 gevallen worden gecontroleerd.

01 jul 99 15:20

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie