Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VU en christelijk HBO gaan samenwerken

Datum nieuwsfeit: 01-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

VU en christelijk HBO gaan samenwerken

De Vrije Universiteit en vier christelijke HBO-instellingen gaan strategisch samenwerken om de kwaliteit en positie van het christelijk hoger onderwijs in ons land te versterken. Zij hebben daartoe woensdag 30 juni een raamovereenkomst getekend. De HBO-instellingen zijn de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland te Leeuwarden, de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle, de Hogeschool Holland te Diemen en de Ichthus Hogeschool te Rotterdam en Den Haag. Met de VU menen zij dat de behoefte aan levensbeschouwelijk onderwijs de komende tijd groeit.

Doel van de samenwerking is ook verhoging van de doelmatigheid tussen de vier HBO-instellingen, die elkaar op diverse terreinen zullen kunnen aanvullen. Verder zal de VU volgens de overeenkomst met de afzonderlijke HBO-instellingen kunnen gaan samenwerken bij hun onderwijs, ondersteunende processen en beheer en bestuur. Zo zal voor de propedeuse een plan worden ontwikkeld voor goede doorstroming tussen verwante wetenschappelijke en hoger beroepsopleidingen, met name op de gebieden rechten, economie, gedrag en maatschappij en gezondheid.

Verder zal de samenwerking gericht zijn op goede doorstroming van afgestudeerden tussen het HBO en WO op de terreinen economie, pedagogiek, sociaal-culturele wetenschappen en bewegingswetenschappen. Gekeken wordt ook naar de mogelijkheden van aanvullende (beroeps)opleidingen voor economie, gedrag en maatschappij en gezondheid.

Ten slotte werken de hoger onderwijsinstellingen op de Hogeschool Holland na samen bij de opleiding van leraren. Daarvoor werd een aparte overeenkomst aangegaan.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie