Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje bezoekt Limburg

Datum nieuwsfeit: 01-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

Persberichten

01/07/99 Prins van Oranje bezoekt Limburg
Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje brengt donderdag 1 juli een bezoek aan de provincie Limburg. Tijdens het bezoek wordt de Prins geïnformeerd over het project 'herstel watersysteem Tungelroyse beek', bezoekt hij de Stichting AanZet in Roermond en maakt hij met een binnenschip een vaartocht over de Maas. Op het programma staan verder bezoeken aan een internaat voor schipperskinderen en de werf van Linssen Yachts in Maasbracht, de onthulling van een kunstwerk en het bijwonen van een gedeelte van een openluchtspel in Obbicht.

De Prins van Oranje wordt om 10.00 uur in Haelen verwelkomd door de commissaris van de koningin, mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst. In het streekmuseum Sint Elisabethshof krijgt de Prins uitleg over de achtergronden van het project 'herstel watersysteem Tungelroyse beek', een voorbeeldproject voor een stroomgebiedsgerichte aanpak in het zandgebied van Zuidoost Nederland. Na deze uitleg wordt een aantal locaties langs de Tungelroyse beek bezocht. Zo is er een korte wandeling door het Leudal en wordt de locatie Vlasrooth in de gemeente Heythuysen bezocht.

2e alinea
In Roermond brengt de Prins een bezoek aan de Stichting AanZet. Deze stichting beoogt door middel van scholing, arbeids- en hulpverleningstrajecten een perspectief te bieden aan risicojongeren. Daarna wordt ingescheept aan boord van een binnenschip voor een vaartocht naar Maasbracht. Aan boord wordt gesproken over de problematiek en de toekomst van de binnenvaart en de betekenis van deze bedrijfstak voor Maasbracht. In deze gemeente aangekomen wordt het internaat voor schipperskinderen bezocht. Bij Linssen Yachts volgt na een korte introductie een rondgang door het bedrijf, dat is gespecialiseerd in de bouw van luxe jachten.

In Obbicht (gemeente Born) onthult de Prins een monument ter nagedachtenis aan de over-tocht van Willem van Oranje over de Maas in 1568. Op het binnenplein van kasteel Obbicht woont hij een gedeelte bij van een openluchtspel dat door dorpsbewoners wordt opgevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie