Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie: Van Burcht tot Zandkasteel...

Datum nieuwsfeit: 02-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht expositie
 
Van Burcht tot Zandkasteel...
 
Op 2 juli aanstaande zal in museum De Stratemakerstoren een bijzondere expositie van start gaan over het meest omstreden historische bouwwerk dat ooit in Nijmegen verrees:  
De Valkhofburcht
 
Nu de storm m.b.t. de eventuele herbouw wat geluwd is, lijkt het de medewerkers van museum De Stratemakerstoren een aardig idee om, in samenwerking met de Valkhofvereniging, door middel van een expositie dieper in te gaan op de rol die de burcht eeuwenlang gespeeld heeft en nog steeds lijkt te spelen in de belevingswereld van veel Nijmegenaren en de ontelbare bezoekers van de eens zo roemruchte Keizerstad.
 
Natuurlijk is het bij de opzet van een dergelijke expositie onontkoombaar uitgebreid aandacht te schenken aan de burcht zelf. Daarom zal voor het eerst in de Nijmeegse geschiedenis, de burcht op een speciale manier worden herbouwd. Niet, zoals al diverse malen is gebeurd als een kunstzinnig in elkaar geknutselde maquette, maar als een eenmalig, korstondig en daarom juist zo uniek zandkasteel!  
Om goed te kunnen aansluiten bij de belevingswereld van de Nijmegenaar, Oud-Nijmegenaar of bezoeker, ooit getroffen door of nog steeds onder de indruk van de schoonheid van deze stad en zijn omstreden burcht, wil museum De Stratemakerstoren graag in contact komen met belangstellenden die tastbare herinneringen bezitten aan de burcht en deze in bruikleen zouden willen afstaan voor deze bijzondere expositie in museum De Stratemakerstoren,telefoonnummer 024-3238690.  
 
 
Openingstijden :
 
di t/m vr   10.00 - 17.00 uurza en
zo    13.00 - 17.00 uur 
 
 
 
Museum De Stratemakerstoren Waalkade 83-84
6511 XR Nijmegen
 
Open: di t/m vr  10.00  - 17.00
uurza - zo  13.00  - 17.00 uur
 
tel: 024-3238690fax: 024-3236559e-mail:
stratemakerstoren@freemail.nlhomepage: members.tripod.lycos.nl/noviomagus/index.html  
 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie