Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Op zoek naar vleermuizen en insecten in Eendenkooi 't Zand

Datum nieuwsfeit: 02-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

OP ZOEK NAAR VLEERMUIZEN EN INSECTEN:
TWEE ONTDEKKINGSTOCHTEN IN EENDENKOOI 'T ZAND

Vleermuizen betrappen tijdens hun avondvlucht of een ontdekkingstocht naar insecten. Wie daar oren naar heeft kan beide zaken ondernemen in het eerste weekend van juli, wanneer Het Noordhollands Landschap twee excursies organiseert in Eendenkooi 't Zand. Vrijdagavond 2 juli kunnen belangstel-lenden om 20.30 uur naar een korte lezing luisteren waarna men in de schemering op zoek zal gaan naar vleermuizen. Zaterdag 3 juli start om 13.00 uur een insectenexcursie die pakweg twee ` drie uur in beslag zal nemen. De begeleiding nodigt bij beide excursies ook van harte kinderen uit.

Voordat men op vrijdagavond op pad gaat voor de vleermuizenexcursie geeft Jan Boshamer, de meest belezen zoogdierenexpert van de Kop van Noord-Holland, een toelichting met dia's. Tijdens het vallen van de avond gaan de deelnemers met twee begeleiders, in bezit van batdetector, in het eendenkooi-bos speuren naar verschillende soorten vleermuizen. Speciaal voor kinderen wordt de speurtocht afgewisseld met een bezoek aan de eendenkooi zelf. Die kinderen moeten overigens wel mogen opblijven, want rond 23.00 uur keren de deelnemers pas huiswaarts.

Een onderzoekje naar insecten, ofwel alles wat vliegt en kriebelt, start zaterdag 3 juli om 13.00 uur. Dat 'alles' kan varikren van dagpauwogen en Icarusblauwtjes, tot miljoenpoten, springstaarten en zweefvliegjes. In deze tijd van het jaar is de verscheidenheid aan insecten bijzonder groot en valt er dus het nodige te ontdekken.

Voor beide excursies kan men zich aanmelden bij Het Noordhollands Landschap 0251 - 65 96 96. Kosten: f 4 (kinderen f 1, leden f 3). Start: bezoekerscentrum Eendenkooi 't Zand, de Korte Bosweg 47, 't Zand. Vanaf het station Schagen rijdt bus 159, daarna 15 min. lopen. Een half uur fietsen vanaf Schagen. Voor auto's zijn er enkele parkeerplaatsen op het terrein.

//////////////////////////////
Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Johan Stuart, 0251-659750, privi 023-5389481 of mobiel 06-53129644. E-mail: (nhl@tref.nl)

Castricum, 21 juni 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie