Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Brunssum komt burgers tegemoet inzake rolluiken

Datum nieuwsfeit: 02-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Brunssum

Soepele regeling voor heel Brunssum

College komt burgers tegemoet inzake rolluiken

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten tegemoet te komen aan de wensen van burgers uit het Emmapark omtrent het aanbrengen van rolluiken aan hun woningen. Alle lopende bezwaarprocedures zijn stopgezet. Voor de nog te bouwen woningen op het Emmaterrein en het Amstenraderveld geldt dat het gemeentebestuur de projectontwikkelaars zal vragen tijdens de bouw rekening te houden met later aan te brengen (inbouw)rolluiken.
In het verleden ging de gemeente Brunssum uit van de landelijk geldende regeling dat het aanbrengen van rolluiken meldingsplichtig is. Dat hield ook toetsing in aan redelijke eisen van welstand. Op basis daarvan besloot de gemeente geen rolluiken toe te staan op zichtbare plaatsen aan de openbare weg. Deze regel gold voor de hele gemeente maar met name voor het Emmapark, de Oude Egge en het Schuttersveld omdat de problematiek daar het meeste speelde. Een rommelige aanblik en aspecten van sociale veiligheid waren daarvoor de voornaamste redenen.

Handtekeningen
Bij de oplevering van de eerste woningen in het Emmapark bleek echter dat veel mensen rolluiken wilden aanbrengen. De gemeente speelde daarop in en gaf aan dat rolluiken oké waren mits er sprake zou zijn van een uniforme kleur en bevestiging.

Het gevolg daarvan was dat mensen in verzet kwamen omdat ramen niet meer open kunnen en dat er geen verfwerk aan kozijnen meer kan worden uitgevoerd. De bewoners van het Emmapark verzamelden daarop handtekeningen en uiteindelijk maakten de verantwoordelijke wethouders Jan Steiner en Paul van Betuw zich sterk voor een soepele regeling.

Tips
Uiteindelijk is vastgelegd dat het aanbrengen nog steeds meldingsplichtig is in heel Brunssum. De burgers die een dergelijke melding maken krijgen tips over kleurgebruik en uitvoering. Deze voorwaarden zijn echter niet bindend en burgers hoeven zich er niet aan te houden.

Deze soepele regeling geldt nu dus ook voor de Oude Egge en Schuttersveld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie