Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking grensoverschrijdende projecten met Duitsland

Datum nieuwsfeit: 02-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: Grensoverschrijdende projecten.....

Ministerie van Binnenlandse Zaken
en Koninkrijksrelaties
Persbericht Ministerraad
2 juli 1999

NEDERLAND EN DUITSLAND GAAN SAMENWERKEN BIJ REALISERING

GRENSOVERSCHRIJDENDE PROJECTEN.

De ministerraad heeft op voorstel van de staatssecretarissen De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Vermeend van Financiën ingestemd met de aanbevelingen die zijn gedaan door twee werkgroepen over samenwerking tussen Nederland en Duitsland bij de realisering van grensoverschrijdende projecten. Een algemene werkgroep onder leiding van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties beval in haar rapportage .De grens nader verkend. onder meer aan te komen tot een op grensoverschrijdende bedrijventerreinen toegesneden verdrag tussen Nederland, de Bondsrepubliek Duitsland, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Een dergelijk verdrag zou langs de gehele Nederlands-Duitse grens moeten gelden.
Een fiscale werkgroep onder leiding van de heer Wöltgens, burgemeester van Kerkrade, heeft in haar rapport .Ondernemen in de grensstreek. aanbevelingen gedaan die ertoe moeten leiden dat de fiscale belemmeringen voor ondernemers die zich vestigen op grensoverschrijdende bedrijventerreinen worden weggenomen.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Eerste Kamer over de Rijksbegroting 1998 heeft het kabinet toegezegd te kijken naar de mogelijkheden om knelpunten weg te nemen bij de realisering van grensoverschrijdende projecten in Limburg. Het ging daarbij in het bijzonder om het grensoverschrijdend bedrijventerrein Aken-Heerlen en het samenwerkingsverband Eurode tussen de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. Inmiddels worden gelijkaardige initiatieven ontwikkeld door Coevorden-Emlichheim, .s-Heerenberg-Emmerik, Denekamp-Nettetal en Gennep/Bergen-Goch.

Het kabinetsstandpunt op de rapporten van beide werkgroepen zal op korte termijn aan de beide Kamers der Staten-Generaal worden toegezonden.

RVD, 02.07.1999

02 jul 99 17:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie