Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe woningen en utiliteitsbouw energiezuiniger

Datum nieuwsfeit: 02-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VROM

Nieuwe woningen en utiliteitsbouw per 1 januari 2000 energiezuiniger


18 augustus 1999

Vanaf 1 januari 2000 moeten nieuwe woningen aan strengere energiezuinigheidseisen gaan voldoen. De zogeheten energieprestatiecoëfficiënt voor woongebouwen wordt aangescherpt van 1,2 naar 1,0. Doel van de aanscherping is het verder terugdringen van het energiegebruik in nieuwe woningen voor verwarming, ventilatie, warm watergebruik en bevochtiging. Met de aanscherping wordt een vermindering van de CO2-uitstoot bereikt van 125 kiloton in 2005, oplopend tot circa 233 kiloton in
2010. De Ministerraad heeft vlak voor de zomer op voorstel van staatssecretaris Remkes van VROM besloten het Bouwbesluit te wijzigen. De voorgestelde wijziging van het Bouwbesluit is nu in voorbereiding en zal binnenkort in het Staatsblad worden gepubliceerd.

Utiliteitsbouw
Ook voor de utiliteitsbouw (bijvoorbeeld kantoren, ziekenhuizen, horecagebouwen en winkels) worden de energie prestatie-eisen aangescherpt. Deze wijziging van het Bouwbesluit is al op 16 maart j.l. in het Staatsblad (nummer 138) gepubliceerd. Ook deze aanscherping zal op 1 januari a.s. in werking treden. De eerder aangekondigde datum van inwerkingtreding van 1 september a.s. is daarmee vier maanden opgeschoven. (Staatsblad 306 d.d. 15 juli 1999)

Aanpassing normbladen
De aanpassing van de normbladen NEN 2916 en NEN 5128, op grond waarvan de epc voor gebouwen respectievelijk woningen wordt bepaald, zal eveneens op 1 januari 2000 van kracht worden. (Ministeriële Regeling in Staatscourant nummer 140 d.d. 26 juli 1999).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie