Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 02-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/02/99

Persberichten stad Groningen (middageditie)/
Vrijdagmiddag 2 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Autodief weer gepakt
Een 30-jarige man afkomstig uit Groningen die op 10 maart niet was teruggekeerd van een schorsing is op 12 juni aangehouden in het Noorderplantsoen in Groningen. Uit het onderzoek dat is ingesteld naar de activiteiten van de man in de tussenliggende periode is gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan negen autodiefstallen, twee overvallen op winkels, een woninginbraak en een bedreiging. De man heeft op 10 maart een auto gestolen in Groningen en op 12 maart twee overvallen op winkels in Zwolle en Amersfoort. De man die het voorzien had op auto?s van het merk Opel, stal de wagens in Hoogeveen (2), Amersfoort (2), Zeist, Beilen, Assen en Apeldoorn. Tijdens zijn periode op vrije voeten is de man een aantal keren aan de politie ontsnapt. Zo ontkwam hij na de overval op de winkels in de buurt van Harderwijk en Hoevelaken in de gestolen auto aan de politie. Ook op 9 juni is er een achtervolging geweest vanaf de Bornholmstraat in Groningen in de richting van Assen waarbij de man bij Vries wist te ontkomen.
De man heeft de feiten bekend en is op 23 juni voor de Raadkamer geweest en in gevangenhouding geplaatst. Alle gestolen auto?s zijn teruggevonden en zullen worden terug gegeven aan de eigenaars.

Frontale aanrijding
Een 38-jarige automobiliste werd vanmiddag omstreeks 12.50 op de Goeman Borgesiuslaan frontaal aangereden door een onbekende automobilist die op de verkeerde weghelft reed. Twee inzittende kinderen van de vrouw zijn lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. De onbekende automobilist reed nog zo'n vijftig meter door met een lekkende radiateur en draaide op de Helperzoom nog twee rond de as voordat de auto tot stilstand kwam. De onbekende man stapte uit en rende weg in de richting van de Helperbrink. De auto bleek gestolen te zijn. Het signalement van de man is; blank, tussen de 18 en 30 jaar, lengte +/- 180 cm, smal gezicht met donker blond rechtopstaand haar en gekleed in een donkerbruin/zwart leren jack.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie