Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RPF-er benoemd tot nieuwe burgemeester van Urk

Datum nieuwsfeit: 02-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RPF

RPF-er benoemd tot nieuwe burgemeester van Urk

(Persbericht RPF, 2 juli 1999)

NUNSPEET - Met ingang van 1 september 1999 is de heer D.G. Schutte uit Oldebroek benoemd tot burgemeester van Urk. Dick Schutte (52) is wethouder (en loco-burgemeester) van Oldebroek en tevens statenlid voor de RPF in Gelderland. Drie van de vier RPF-burgemeesters komen daarmee uit Oldebroek. Ook J.P.M. Rietkerk (Genemuiden) en drs. H. Visser (Nieuw-Lekkerland, voorheen Arnemuiden) maakten op het moment van hun benoeming deel uit van de Oldebroekse gemeenteraad.

Schutte is sinds 1982 actief in de gemeentepolitiek. In 1987 volgde hij zijn partijgenoot Rietkerk op als wethouder. Daarvoor werkte hij als ambtenaar in de gemeenten Kampen, Genemuiden en Oldebroek en voor het Gewest Zwolle, nu regio IJssel-Vecht. Uiteindelijk werd hij daar hoofd van de sector Middelen en loco-secretaris. In 1995 werd Schutte statenlid. Dit voorjaar werd hij als nummer twee op de RPF/GPV-lijst herkozen.

Voorzitter Thijs Van Daalen van de landelijke RPF reageerde verheugd op de benoeming. Van Daalen, zelf statenlid in Flevoland, wijst er op dat hiermee twee van de zes gemeenten in Flevoland een burgemeester van RPF-huize hebben. Eerder dit voorjaar werd T. Viezee benoemd tot burgemeester van Zeewolde.

De nieuwe burgemeester ziet Urk als een grote uitdaging. Om zich geheel aan zijn taak te wijden legt hij de meeste van zijn kerkelijke en maatschappelijke nevenfuncties neer. Dick Schutte: "Alle energie die ik nu in de nevenfuncties stop, kan ik straks op Urk zeker goed gebruiken...".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie