Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe skate in Hoedekenskerke

Datum nieuwsfeit: 03-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Nieuwe skate in Hoedekenskerke

Op zaterdag 3 juli j.l. heeft wethouder Van Opdorp in de speeltuin te Hoedekenskerke onder veel belangstelling de nieuwe skate onthuld. De plaatselijke fanfare `Con Amore' begeleidde de onthulling muzikaal. De `skatevoorziening' is naar aanleiding van de jeugddebatten in 1997 door de leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool in Hoedekenskerke gewonnen.

Helaas kon de skate niet eerder worden geplaatst. De nieuwe veiligheidswet - het Attractiebesluit - maakte dit zonder passende ondergrond en valdemping onmogelijk. In het najaar van 1998 hebben de jongeren gekozen voor een andere skatevoorziening. Hierbij is geen valdemping en vlakke ondergrond nodig. De skate is een soort dubbele kromme rail met twee vaste skateboards waarmee de jongeren over de rails heen en weer kunnen skaten. Als ondergrond mogen houtsnippers gebruikt worden. De jeugd van Hoedekenskerke gebruikt het pleintje in de speeltuin als ontmoetingsplek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie