Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bastiaans na bliksemstart in Spa-Francorchamps uitgevallen

Datum nieuwsfeit: 04-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persinformatie Kroon Racing

Bastiaans na bliksemstart uitgevallen

Spa-Francorchamps, 4 juli 1999 - Kroon Racing coureur Phil Bastiaans is tijdens de race voor de Renault Sport Clio Trophy die werd verreden in het voorprogramma van de 24 uur van Spa- Francorchamps, uitgevallen. Tijdens de trainingen noteerde Bastiaans de 23e tijd. De Limburger was daarmee niet tevreden. Met een snelle start liet Bastiaans zien dat hij in de Top 10 van de sterk bezette Clio serie thuishoort. Helaas werd Bastiaans na enkele kilometers geraakt door een andere deelnemer en moest hij met veel schade de race staken.

Phil Bastiaans keek al enkele weken hoopvol uit naar de wedstrijd op zijn 'thuiscircuit'. In de vrije trainingen werkte de Limburgse coureur samen met zijn team erg hard om zoveel mogelijk progressie te boeken. In eerste instantie leek al het werk zijn vruchten af te werpen. In de eerste tijdtraining stond Bastiaans lange tijd twaalfde. Een technisch probleem met de remmen dwong hem de pits te bezoeken, waarna een aantal rijders de tijd van Bastiaans verbeterde. De tweede tijdtraining was langzamer dan de eerste waardoor Bastiaans uiteindelijk niet verder kwam dan de 23e startplaats.

De race was voor Bastiaans van groot belang, gezien de hoeveelheid fans en sponsors die naar Spa-Francorchamps waren gekomen. Dat het uiteindelijk een teleurstelling werd lag niet aan de inzet van Bastiaans en Kroon Racing. Bastiaans en zijn auto staken in een geweldige vorm. Na een bliksemstart stormde Bastiaans in een gigantische vaart door het veld. Hij pakte twee man bij de start, drie man in de beruchte L' Eau Rouge bocht en nog eens drie man op het lange rechte stuk na die bocht. Aan het einde van dat lange rechte stuk spinde een rijder. Die rijder belande in de vangrail en stuiterde weer terug op de baan toen Bastiaans in vijftiende positie langs denderde. De Clio van de Limburger werd vol in de zijkant geraakt en er was voor Bastiaans geen houden meer aan. Net op dat moment kwam de rest van het veld aanrijden en werd Bastiaans door nog eens vier andere auto’s geraakt. De auto van Bastiaans raakte teveel beschadigd om de race uit te kunnen rijden.

"Dit is een enorme teleurstelling", melde Bastiaans na zijn crash. "In de opwarmronde merkte ik dat de auto nog beter aanvoelde dan in de trainingen. Ik had voor het eerst dit jaar het idee dat de auto deed wat ik wilde. De goede start zorgde voor nog meer vertrouwen, maar helaas ging het mis doordat iemand spinde. Het positieve van dit weekend is dat we veel vooruitgang hebben geboekt. Ik heb nu al zin in de volgende race, op Donington. Ik hoop dat de teleurstelling bij de fans en sponsors niet al te groot is. Ik beloof ze dat ik de volgende keer zal vlammen".

Uitslag Clio Renault Sport Trophy – Spa Francorchamps 3 juli 1999:
1. Policand (Fra), 11 ronden in 30:24.614 (151.228 km/uur); 2. Greuet (Fra), op 0.943; 3. Kulundzic (Joe), op 12.874; 4. Beltoise (Fra), op 13.032; 5. Magalhaes (Por), op 16.085;

Voor meer informatie: Phil Bastiaans, 06 - 53711367

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie