Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Two Guys, A Girl And A Pizzaplace' bij NET 5

Datum nieuwsfeit: 05-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

'Two Guys, A Girl And A Pizzaplace': groeipijn van jonge volwassenen

`Two Guys, a Girl and a Pizzaplace', maandag 5 juli tussen 19.00 en 19.30 uur bij NET 5.

Groeien doet soms pijn. In de liefde en vriendschap, in werk en in het leven zijn groeistuipen vaak niet te voorkomen. De overgang van studietijd naar het `echte leven' gaat voor velen niet altijd van een leien dakje. Om deze bewogen periode in het menselijke leven draait de nieuwe sprankelende comedy `Two Guys, a Girl and a Pizzaplace', die NET 5 vanaf 5 juli op het scherm brengt.

Michael `Berg' Bergen en Pete Dunville zijn twee aankomende academici, die in Boston een appartement delen. Hun voorbereiding op hun maatschappelijke carrière bestaat vooral uit het rondbrengen van pizza en worstelen met de grillen der liefde. Berg's nonchalante benadering van het leven en het vrouwelijke geslacht staat in sterk contrast met die van de overdreven analytisch ingestelde Pete. Pete is een student bouwkunde, die zijn uiterste best doet zich te houden aan een blauwprint voor het leven. Een blauwprint die hij helaas ontwikkelde voor hij Berg ontmoette, want de vlotte Berg lapt al Pete's zorgvuldig opgestelde regels aan zijn laars.

Hun beste vriendin is de stoere, maar gevoelige Sharon, die het appartement boven hen in gebruik heeft. Ze woonde vroeger in hetzelfde studentenhuis als Berg en Pete, maar Sharon maakte al eerder kennis met de voor en tegens van het leven na de universiteit. Ze heeft een hekel aan haar huidige baan, waarin ze chemische stoffen aan de man moet brengen. Deze werkzaamheden zijn echter dermate lucratief, dat Sharon zich allerlei extraatjes kan veroorloven waar ze dol op is, zoals een flitsende sportwagen. De andere vrouw in hun leven is Pete's vriendin, Melissa. Melissa is lief, slim, verbluffend mooi en heel erg verliefd op Pete. Helaas is Pete er niet zeker van of Melissa ook de ware voor hem is.

Vooralsnog stellen Berg en Pete geen hoge eisen aan hun levensstandaard. Hun belangrijkste uitgavenposten vormen de plaatselijke kroegen. Deze bescheiden lifestyle bekostigen zij, zoals gezegd, door te werken in de Beacon Street Pizzeria. Hun baas Bill, tevens eigenaar, is een vrolijke joviale werkgever, die Pete en Berg meer als een oudere broer zien dan als chef. De sociale kring van de bijna-afgestudeerden wordt gecompleteerd door Mr. Bauer, een enigszins excentrieke man die verzot is op het geven van advies. Zijn goede raadgevingen, die volgens Mr. Bauer uit zijn eigen leven gegrepen zijn, vertonen echter een verbluffende gelijkenis met de verhalen van oude films en televisieprogramma's.

Terwijl hun toekomst angstwekkend dichtbij komt en de keuzes zich opstapelen, verschillen Berg en Pete constant van mening over de juiste aanpak. Op een of andere manier blijken zij echter steeds weer de juiste balans te vinden in de verraderlijke stromingen van het leven.

`Two Guys, a Girl and a Pizzaplace' wordt gemaakt door de bedenker van de hitcomedy `Mad About You', Danny Jacobson. De hoofdrollen worden vertolkt door Ryan Reynolds (`The Odyssey', `The X-files') als Berg; Richard Ruccolo (`Beverly Hills 90210', `Life at the End of Time') als Pete; Traylor Howard (`Boston Common', `Confessions of a Sexist Pig') als Sharon; Julius Carry (``The Man With One Red Shoe', `Murphy Brown', `Murder She Wrote') als Bill; Jennifer Westfeldt (toneelprodukties als `Peter Pan', `Sweeney Todd') als Melissa en David Ogden Stiers (`M*A*S*H', `Star Trek: The Next Generation', `North and South', `Perry Mason', `Mighty Aphrodite', `Beauty and the Beast', `Pocahontas') als Mr. Bauer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie