Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schetsontwerp uitbreiding Durfsportcentrum Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 05-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Schetsontwerp voor uitbreiding Durfsportcentrum Stadskanaal akkoord

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal stemt in met de conclusies en het schetsontwerp voor uitbreiding van het Durfsportcentrum in Stadskanaal. Daarmee is de eerste stap gezet voor de ontwikkeling van het durfsportcentrum.

In het structuurplan "de gemeente van straks: Stadskanaal in 2010" is de wens geuit om meer geluidsintensieve en toeristische activiteiten op deze locatie te bundelen. De gemeente Stadskanaal heeft een deskundig bureau, ARCADIS, in de arm genomen om mee te denken in dit project. Dit bureau heeft een rapportage opgesteld, waarin de integrale ontwikkelingsmogelijkheden in kaart worden gebracht. Een conclusie uit het schetsontwerp is, dat de uitbreiding van het Durfsportcentrum een stimulerende werking zal hebben, die van betekenis is voor Stadskanaal en zelfs voor de hele regio. Bovendien vormt de uitbreiding van het durfsportcentrum de basis voor het creëren van werkgelegenheid. In het rapport staat, dat in verdere planontwikkeling geluidsafscherming, overzicht, parkeermogelijkheid, ruimte voor het publiek en minimalisatie van stof verder uitgewerkt moeten worden. Ook met de "buurman", de ULV-club zal nader overleg worden gevoerd.

Bij de uitbreiding van het durfsportcentrum zijn er ideeën voor het realiseren van een nieuwe speedwaybaan, een uitbreiding van de huidige kartbaan, motorcrossbaan en grasbaan. Ook kan er eventueel een oefenheuvel voor deltavliegen komen en een terrein voor een autotrialclub. Een andere mogelijkheid is het toevoegen van een waterplas voor jetskibaan en een teleskibaan. Verder staan in het schetsontwerp enkele praktische zaken, zoals het verruimen van parkeermogelijkheden, het aanbrengen van een kampeergelegenheid met toiletvoorzieningen en de aanleg van fietspaden en geluidswallen.

© Gemeente Stadskanaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie