Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Stadskanaal wil sociale structuur in beeld brengen

Datum nieuwsfeit: 05-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Gemeente Stadskanaal wil sociale structuur in beeld brengen

Het college van burgemeester en wethouders wil voor haar gemeente een sociale structuurschets laten uitvoeren. De wens bestaat om het plaatselijk sociaalbeleid, het beleid op het gebied van jongeren en van volksgezondheid en de verder ontwikkeling van het Stadskanaalster onderwijsbeleid zo goed te laten aansluiten bij de plaatselijke situatie. Door het periodiek (bijvoorbeeld om de vier jaar) laten maken van een sociale structuurschets wordt er naast een stand van zaken ook inzicht verkregen in de ontwikkelingen binnen de verschillende wijken in de gemeente. Het onderzoek geeft wijksgewijs informatie over de demografische-, economische-, sociale- en culturele ontwikkelingen, de criminaliteit, de veiligheid, voorzieningen en problematieken rondom jongeren.

De informatie die de sociale structuurschets oplevert, wordt tevens gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de visie op de gemeente van straks en dient als basis voor het opstellen van een nieuw contract van de gemeente met de stichting Welstad voor de uitvoering van het welzijnsbeleid.

De schets zal worden uitgevoerd door het Provinciale Ontwikkelingsinstituut Groningen. De kosten bedragen Fl.15.000,00. De bedoeling is om de resultaten al begin september te presenteren.

© Gemeente Stadskanaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie