Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stand van zaken gebiedsgericht beleid Noordoost-Twente

Datum nieuwsfeit: 05-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 5 juli 1999

STAND VAN ZAKEN GEBIEDSGERICHT BELEID IN NOORDOOST-TWENTE

Het zeventiende nummer van `Noordoost-Twente Nieuws' is deze maand verschenen. De krant, die vier keer per jaar wordt uitgegeven, vertelt u over activiteiten die plaatsvinden in het kader van de gebiedsgerichte aanpak in Noordoost-Twente.
In dit nummer maakt u kennis met Folkert Terpstra, de nieuwe programmaleider Gebiedsgericht Beleid Noordoost-Twente. Hij vertelt wie hij is en wat hij vindt van de gebiedsgerichte aanpak in Noordoost-Twente en de organisatiestructuur. Terpstra is positief over de toekomst van het gebiedsgerichte beleid in ons gebied. `Ik denk ook dat het de enige manier is om het landelijk gebied een duurzame structuur te geven waarin het zich goed kan ontwikkelen.' Ook leest u over WCL-subsidie die het Rijk heeft toegekend aan Noordoost-Twente in het kader van het gebiedsgerichte beleid. Van de twintig door Gedeputeerde Staten van Overijssel ingediende projecten zijn er achttien gehonoreerd. U vindt een korte omschrijving van de gehonoreerde projecten.
Verder besteden we aandacht aan cultuurhistorische elementen. Rijk en provincie stellen meer geld beschikbaar om ze te herstellen en te behouden. In Noordoost-Twente, dat rijk is aan cultuurhistorische elementen, zijn al heel waardevolle elementen hersteld. Een gesprek met Bert Dijkstra van de provincie Overijssel, deskundige op het gebied van cultuurhistorie in onze provincie.
Daarnaast vindt u in dit nummer een artikel over natuurgebiedsplannen die - binnen de afspraken van het Gebiedsperspectief - extra natuur in Noordoost-Twente moeten opleveren, over het
grondwaterbeschermingsgebied Vasserheide dat wordt opgeheven en de Publieksdag Noordoost-Twente die in september plaatsvindt en die de inwoners van Noordoost-Twente laat zien wat het gebiedsgerichte beleid voor Noordoost-Twente in de praktijk betekent.
Met de gebiedsgerichte aanpak willen provincie, gemeenten, Rijk, waterschap en diverse belangenorganisaties in Noordoost-Twente de problemen oplossen die er zijn op het gebied van natuur, landschap en water en op het terrein van landbouw, recreatie, toerisme en andere sectoren van de plattelandseconomie. Het doel hiervan is een toekomstgerichte, harmonieuze, duurzame ontwikkeling van deze sectoren.
Wilt u Noordoost-Twente Nieuws ook (gratis) ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het Programmabureau Noordoost-Twente, Hanne Ruiter, telefoon 038 425 25 42.

Informatie: Henk de Leeuw, team Communicatie, telefoon 038 425 23 37.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie