Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Havens verbaasd over doorgaan fusie Van Ommeren Pakhoed

Datum nieuwsfeit: 05-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Informatie: VOOR DE PERS

Maandag 5 juli 1999

CNV Havens verbaasd over doorgaan fusie Van Ommeren Pakhoed

CNV Havens is verbaasd over het alsnog doorgaan van de fusie tussen Van Ommeren en Pakhoed tot Vopak. De bond verwacht dat het bericht over de fusie de nodige onrust zal veroorzaken onder het personeel, met name onder het personeel dat op de terminals werkt die vanwege de fusie gesloten moeten worden.

Vorig jaar al werd door de Rotterdamse bedrijven Van Ommeren en Pakhoed een fusie aangekondigd. Die fusie ging toen niet door omdat de beide bedrijven vanuit Brussel te horen kregen dat in verband met het concurrentiebeding de terminal van Pakhoed in de Botlek dan gesloten zou moeten worden.CNV Havens is met name verbaasd omdat de reden van het afketsen van de fusie nu geen enkel beletsel meer blijkt te zijn. Bestuurder Aad Scholten: "Vorig jaar nog stelden Van Ommeren en Pakhoed dat het sluiten van de Botlek terminal niet mogelijk was omdat de sociale gevolgen te groot waren om te kunnen fuseren. Nog geen jaar later blijkt dat geen enkel probleem te zijn. Dat is een ommezwaai van 180 graden die wij niet goed kunnen plaatsen. De directie heeft dan ook heel wat uit te leggen en het lijkt erop dat de aandeelhouders de grote winnaars zijn."CNV Havens vraagt aan de directie op voorhand keiharde garanties voor het personeel voor wat betreft de arbeidsvoorwaarden en de werkgelegenheid. Scholten: "Maar nu al is duidelijk dat de onrust onder het personeel groot zal zijn. Met name als het gaat om het personeel op de terminals die worden gesloten."Houten, 5 juli 1999

Nadere inlichtingen:

Aad Scholten 010-4550050

Peter Rus 030-6348243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie