Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kodak brengt nieuwe digitale projectoren naar Nederland

Datum nieuwsfeit: 05-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vianen, 5 juli 1999 - Kodak Presentation Technologies introduceert de nieuwe digitale projectoren DP1100 en DP900 in de Benelux. Met beide modellen bouwt de marktleider voort op zijn bewezen digitale technologie. De projectoren bieden heldere beelden en geavanceerde opties in een compacte, draagbare behuizing en zijn nu tegen betaalbare prijzen beschikbaar in de Benelux.

DP1100
De DP1100 is slechts iets zwaarder dan een standaard laptop, zodat de ongeveer 4.000 gram wegende projector een ideale reisgenoot is, onder meer voor presentaties op locatie. De True XGA-resolutie (1024 x 768) en een lichtsterkte van 1000 lumen, leveren de hoogste beeldkwaliteit die momenteel beschikbaar is voor projectoren. De DP1100 is voorzien van een ingebouwde, handmatig te bedienen 1.3x zoomlens, een focuslens met een bereik tussen de 1,4 en 5 meter en een optioneel statief, waarmee de projector op vrijwel iedere gewenste positie ingesteld kan worden. De DP1100 kost Dfl. 14.450,-- / Bfr. 264.576,-- (exclusief BTW).

DP900
De DP900 is bij uitstek geschikt als instapmodel voor mensen die gebruik willen maken van de kwaliteit van een digitale projector voor een aantrekkelijke prijs Dfl. 11.155,-- / Bfr. 204.208,-- (exclusief BTW). De DP900 heeft hetzelfde compacte ontwerp als de DP1100. Met een lichtsterkte van 900 lumen en SVGA-resolutie (800 x 600) levert de projector duidelijke beelden onder wisselende lichtomstandigheden, zonder hinderlijke flakkeringen rond de projecties. De DP900 heeft een ingebouwde, handmatig te bedienen 1.3x zoom- en focuslens die tevens aangestuurd kan worden via het verlichte LCD-bedieningspaneel van de projector of via de afstandsbediening.

Met hun heldere kleuren brengen beide projectoren presentaties tot leven en trekken de aandacht van toeschouwers. Zij beschikken tevens over de Image Manager-technologie van Kodak waarmee gebruikers met een eenvoudige toetsbediening de optimale balans tussen helderheid, resolutie en contrast kunnen instellen om beelden, grafieken of spreadsheets te tonen.

De DP1100 en DP900 beschikken verder over de volgende kenmerken:
* geavanceerde Digital Light Processing (DLP)-technologie van Texas Instruments, die zorgt voor levensechte reproducties van foto's, grafische afbeeldingen, tekst en bewegende videobeelden;

* video-compatibiliteit voor NTSC, PAL en SECAM, waarmee TV- en videobeelden geprojecteerd kunnen worden;

* een 270 watt metal halide lamp, die door de gebruiker zelf verwisseld kan worden, met een gebruiksduur van 1.000 uur.

De Kodak kabel-hubverbinding, waarmee alle kabels voor het aansluiten op een computer gebundeld worden, maakt ingewikkelde installatieprocedures voor deze projectoren overbodig. Deze verbinding biedt tevens de mogelijkheid de projectoren te bedienen via een USB-muis en Microsoft Windows 98. De projectoren worden geleverd met USB- en PS2-kabels, stereo audiokabels, video- en audio-verbindingskabels en een Mac-adapter. Deze kleurgecodeerde kabels versnellen de installatieprocedure aanzienlijk. Autosensing-elektronica identificeert de videosignalen voortdurend voor een automatische beeldcalibratie. Beide projectoren worden standaard geleverd met een lenskap, afstandbediening en een soepele draagtas die het apparaat beschermt tijdens het transport.

De laatste informatie over Kodak's digitale producten en diensten is beschikbaar op Internet, op pagina: www.kodak.com. Consumenten met vragen over de producten van Kodak Presentation Technologies kunnen met de volgende telefoonnummers contact opnemen: Kodak Projector Information Centre Nederland: 020 - 3469128 of in België: 00 32 27131398. Kodak Presentation Technologies maakt deel uit van de business unit Kodak Digital and Applied Imaging van de Eastman Kodak Company en biedt snelle, gemakkelijke en effectieve oplossingen voor presentaties, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. Het productportfolio omvat alle aspecten van de presentatietechnologie variërend van traditionele dia- en overheadprojectoren, tot digitale projectoren.

Voor meer persinformatie:
Kodak PT EAMER, Contactpersoon: Georgina Gilmore, Tel.: 0347 - 363 799Helpdesk, telefoon 020 - 3469372 (Nederland),
0032 2 7131445 (België), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Contactpersoon: Judith van Essen/Anita Blank-Schoordijk, Tel.: 023 - 562 82 08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie