Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kennisplatform agrarisch natuur- en landschapsbeheer

Datum nieuwsfeit: 06-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
06 juli 1999

KENNISPLATFORM AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER OPGERICHT

Afgelopen maandag 5 juli hebben 15 partijen* een kennisplatform opgericht om de kennis op het gebied van agrarisch natuur- en landschapsbeheer te verbeteren. Het platform moet ervoor zorgen dat de doorstroming, verspreiding en ontwikkeling van kennis op dit gebied beter wordt gecoördineerd. De betrokken partijen willen met het initiatief de uitoefening van natuur- en landschapsbeheer door agrariërs en andere particulieren bevorderen.

Aanleiding
Agrarisch natuur- en landschapsbeheer is sterk in opkomst. Het Rijk en provincies in West- en Midden-Nederland stimuleren dit met financiële maatregelen. Ook de behoefte aan kennis op dit gebied groeit. Inmiddels heeft dit geleid tot de oprichting van een stuurgroep op dit gebied onder voorzitterschap van de Utrechtse gedeputeerde R. C. Robbertsen. Een aantal partijen waren reeds actief rond het onderzoekscentrum in Zegveld. Deze proefboerderij richt zich onder andere op de integratie van duurzame landbouw en agrarische natuur- en landschapsbeheer.
In opdracht van de stuurgroep is een onderzoek uitgevoerd waaruit naar voren is gekomen dat er behoefte is aan een betere afstemming tussen vraag en aanbod van kennis over agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Met het oprichten van het kennisplatform denkt de stuurgroep hier gevolg aan te kunnen geven. De afspraken voor de komende tijd heeft het platform vastgelegd in een werkprogramma.

Werkprogramma
In het werkprogramma zijn zaken opgenomen als een vraaganalyse, een doorverwijzingsysteem, het jaarthema, externe manifestaties, cursussen, workshops, studieclubs en studiebijeenkomsten. De provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland, het ministerie van LNV en de betrokken partijen dragen financieel bij in de kosten voor het werkprogramma. De Stuurgroep heeft op 5 juli het werkprogramma, de begroting en de financiering vastgesteld.


* De vijftien organisaties zijn: ROC Zegveld, WLTO, GLTO, Landschapsbeheer Noord-holland, Landschapsbeheer Zuid-Holland, Landschapsbeheer Utrecht, In Natura, de AOC's in de drie provincies, VHS Bergen, DLV Adviesgroep, Dienst Landelijk Gebied, SBNL en de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. (Voor informatie: Susan van (Vliet,actueel@prvutr.nl) 030 - 258 31 51)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie