Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/06/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 7 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Slachtoffer slaat overvaller bij aanhouding
De politie heeft gisteravond twee mannen uit Groningen aangehouden. Een 31-jarige man voor mishandeling en de andere, eveneens 31-jarige, voor diefstal met geweld. Beide mannen stonden in een portiek aan de Surinamestraat waarbij de een van de ander zijn jas en GSM opeist onder bedreiging van een vuurwapen. Het slachtoffer probeert de ander eerst nog te overbluffen door een baksteen naar hem te gooien, maar deze treft geen doel. Daarop geeft de man zijn jas en telefoon af en gaat er vandoor. Hierbij wordt hij gevolgd door de overvaller, die een straat later afhaakt. De politie neemt het slachtoffer mee in de auto op zoek naar de overvaller. In de Poortstraat melden getuigen dat zij een man met een vuurwapen hebben zien zwaaien. In een portiek aan de Bedumerweg treffen ze de man aan. Tijdens de aanhouding, ziet het opgefokte slachtoffer kans de overvaller nog een mep op het hoofd te geven met een fietskabelslot. Daarop werd ook het slachtoffer aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Mannen trappen deur in
De politie heeft vannacht twee mannen van 18 en 25 jaar en een meisje van 14 jaar aangehouden in de Bloemstraat. Zij hadden een 23-jarige man achtervolgd vanuit de binnenstad en maakten een hoop lawaai in de straat. Daarbij schopten zij tegen de voordeuren. De voordeur van de 23-jarige man werd ingetrapt evenals een binnendeur boven in de woning. Met een krat bier liepen ze de straat weer op. Het onder invloed verkerende drietal gooide vervolgens bierflesjes naar een 23-jarige overbuurman, die kort daarvoor al opmerkingen vanaf zijn balkon had gemaakt. Twee flesjes kwamen rakelings over zijn hoofd de woning binnen. De politie kon vervolgens de drie aanhouden en heeft de twee mannen voor nader onderzoek ingesloten. Aangezien het meisje weinig met het optreden van de twee mannen had te maken, mocht haar moeder haar ophalen van het bureau.

Man slaat bestuurder na aanrijding
De politie heeft gistermiddag een 22-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij een 40-jarige plaatsgenoot een tand door de lip had geslagen. Het slachtoffer reed achter op een fiets met een vrouw en klein kind toen deze op de Zaagmuldersweg linksaf wilde slaan het Linnaeusplein op. Haar vriend die achter haar reed en volgens deze al ver voor de kruising richting aangaf, zag hoe het slachtoffer met zijn auto hem inhaalde en zijn vriendin en kind aanreed. Daarop sloeg de man tegen het zijraam, waarop het slachtoffer deze naar beneden draaide en vervolgens een vuist in zijn gezicht kreeg. Hierdoor barstte zijn lip en heeft hij nu een loszittende tand. Personeel van de ambulance heeft de man ter plaatse behandeld. De vrouw en het kind liepen geen verwondingen op. De vriend is na verhoor heengezonden.

Inbreker aangehouden
De politie heeft vannacht een 16-jarige inbreker aangehouden in een pand aan de Bordewijklaan. De inbreker werd met een breekijzer in zijn hand aangetroffen in het kantoorgedeelte. Daar bleek dat diverse kasten en een geldkistje al waren opengebroken. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Vernielzuchtige mannen aangehouden
De politie heeft vannacht drie mannen uit Groningen (19, 19 en 23 jaar) in de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat aangehouden, nadat zij tegen diverse auto's hadden getrapt, waarbij ook spiegels werden vernield. De drie zijn ingesloten voor verhoor.

Fietsendief moet blijven
De politie heeft een 35-jarige fietsendief uit Groningen ingesloten, omdat hij nog 60 dagen gevangenisstraf tegoed had. De man werd maandagnacht op de Grote Markt aangehouden op aanwijzing van 49-jarige taxichauffeur, die had gezien dat de man het slot van een fiets aan het Perfectenhof had opengebroken en de fiets mee had genomen. Aan het bureau bleek dat de dief nog een straf had tegoed had.

Appelbergen: Tweewielers onderuit
Een 18-jarige bromfietser uit Kiel Windeweer is gisterochtend met zijn bromfiets op een gladde putdeksel van het fietspad tussen Appelbergen en de Pollselaan onderuit gegaan. Twee tegemoetkomende fietsters uit Haren hoorden de jongen vallen maar konden hem niet zien vanwege de bocht in de weg. Ondanks dat zij beiden remden, kwam een 54-jarige fietster ook ten val, doordat de bromfietser haar in de val meenam. De vrouw is door de politie naar huis gebracht, waar een dokter haar heeft behandeld aan haar hoofd. De bromfietser werd door familie naar een dokter gebracht vanwege pijn aan de armen en knie.

Glimmen: Benevelde bestuurster door passant gestopt De politie heeft gisterochtend een 50-jarige vrouw uit Glimmen aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw reed in haar auto slingerend over de Zuidlaarderweg en werd opgemerkt door een 39-jarige vrouw uit Zuidlaren. Die trok de sleutels uit het contact toen de auto even stil stond. Daarop belde ze de politie. De vrouw wilde niet blazen. Ook aan het bureau weigerde ze elke medewerking. Daarop is het rijbewijs ingenomen en kreeg ze een rijverbod van 24 uur. De vrouw is met een dagvaarding heengezonden.

Fietser gewond
Een 55-jarige man uit Groningen is gistermorgen met zijn fiets gevallen op de Oude Kijk in 't Jatstraat, nadat hij de bocht te krap nam toen de man het Academieplein afreed. De man is met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Prostituee en klant aangehouden
De politie heeft vannacht een 29-jarige prostituee en een 40-jarige man uit Groningen aangehouden op de Noorderhaven. De man werd aangehouden voor het aanlokken van prostitutie en de vrouw voor het overtreden van het tippelverbod. Beiden werden na verhoor heengezonden.

Fietster gewond
Een 45-jarige vrouw is gistermiddag op de Nieuwe Ebbingestraat gewond geraakt toen zij bij het oversteken van de straat om de Noorderstationstraat in te rijden, werd aangereden door een 24-jarige automobiliste uit Kommerzijl. De vrouw is met arm-, heup- en beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Verkeersmededeling
Tussen 7 en 31 juli aanstaande is de Parklaan in verband met wegwerkzaamheden gestremd voor het verkeer

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie