Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten analyse gezondheidsenquête Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 06-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

06-07-1999

Resultaten analyse gezondheidsenquête in de gemeente Delfzijl

Naar aanleiding van de bezorgdheid van een aantal bewoners van de gemeente Delfzijl over hun gezondheid is een analyse uitgevoerd van de gegevens die verzameld zijn in de gezondheidsenquête 1998, die is uitgevoerd door de GGD-Groningen. Om de uitkomsten in Delfzijl goed te -kunnen beoordelen, zijn deze vergeleken met drie verstedelijkte gebieden en de rest van de provincie Groningen.

Geconcludeerd wordt dat er geen aanwijzing is, dat in Delfzijl een aantasting bestaat van de lichamelijke of psychische gezondheid, ook niet door industriële uitstoot. Wel is er een stankprobleem rond het industriegebied van de gemeente Delfzijl. Er is geen relatie geconstateerd tussen de klachten over stank en de gezondheid van de bewoners. Op de vraag welke soort problemen met voorrang aangepakt dienen te worden werden de sociale omgeving, verkeer en voorzieningen het meest genoemd.

Burgemeester en wethouders van Delfzijl sluiten zich aan bij de conclusie van de rapportage van de GGD-Groningen.

Daarnaast wil het college een uiterste inspanning blijven leveren richting de indieners van de brief met handtekeningen om een dialoog met hen op gang te houden met betrekking tot de ervaren problemen.


----------------------------------------------------------------------
----------

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekken de heer drs. E. Haaksman telefoon 0596-639307 en de heer J. Jager, telefoon 0596-639302.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie