Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinrichting Vennenplein en Molenbergplein Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 06-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

VOORSTEL

06-07-1999

Herinrichting Vennenplein en Molenbergplein

In april 1999 heeft het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl haar voorkeur voor de herinrichting van het Vennenplein en het Molenbergplein getoetst aan de mening van diverse belanghebbenden. Als resultaat van deze toetsing zijn de ontwerpen aangepast.

Het Vennenplein wordt voornamelijk een parkeerplein, met plaats voor een zestig auto's. Een klein plateau in één van de hoeken van het plein is bedoeld als rustplaats, als gelegenheid om even een ijsje te eten en als iets verhoogde plek om van kleinere evenementen te genieten.

In het aangepaste ontwerp Molenbergplein is meer rekening gehouden met bedrijfsvervoer (onder andere naar De Molenberg). Molen Adam wordt beter in het plein opgenomen. Een mogelijk nieuw Hervormd Centrum maakt deel uit van het ontwerp. Het plein heeft 110 parkeerplaatsen.

De reconstructie van het Vennenplein is gepland voor het voorjaar van 2000. De reconstructie van het Molenbergplein zal volgen in het najaar van 2000. Er wordt nog bekeken, of de aanpassing van de keermuur van de molen eerder kan worden uitgevoerd, vanwege de onderhoudssituatie waarin deze verkeert.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer E.H. de Visser , telefoon 0596-639946.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie