Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslag verkiezing Drentse IPSC-leden opnieuw vaststellen

Datum nieuwsfeit: 06-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Foutje wordt rechtgezet
Uitslag verkiezing Drentse IPSC-leden opnieuw vaststellen

Assen, 6 juli 1999
Persberichtnummer 99-129De uitslag van de verkiezingen voor de Drentse leden van de Interprovinciale Statencommissie (IPSC) wordt opnieuw vastgesteld. Dit gebeurt op dinsdagmorgen 13 juli aanstaande om 09.30 uur in het provinciehuis.
De Commissaris van Koningin, Relus ter Beek, schrijft dit in een brief aan provinciale staten. Hierin stelt hij dat de verkiezing op zich correct is verlopen, maar dat er bij het opnemen van de stemmen iets fout is gegaan.
Afgelopen woensdag werden 17 Drentse IPSC-leden gekozen. Omdat één statenlid een ongeldige stem uitbracht, veranderde de kiesdeler van
3 naar 2,94 (50 : 17).
Bij het vaststellen van de definitieve uitslag is hier ten onrechte geen rekening mee gehouden. Komende dinsdag gebeurt dit wel. Dan komt het stembureau in een openbare zitting bijeen.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie