Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedragscode voor gsm antenne-installaties

Datum nieuwsfeit: 06-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
LIBERTEL

Persbericht

GEDRAGSCODE VOOR GSM ANTENNE-INSTALLATIES

Den Haag, 6 juli 1999 - De vijf aanbieders van GSM mobiele telecommunicatie in Nederland hebben in een gedragscode afspraken gemaakt over de opbouw en het onderhoud van hun GSM antenne-installaties. Een eerste exemplaar van de gedragscode werd vanmiddag namens de gezamenlijke operators door Wim van den Berg, directeur Operator Mobiele Net KPN overhandigd aan staatsecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat. De operators zullen in de toekomst vaker gaan samenwerken, onder meer op het gebied van voorlichting. De staatsecretaris kreeg ook een eerste gezamenlijke brochure aangeboden, over de werking en veiligheid van GSM-antennes.

Met deze gedragscode hebben de operators onderling afspraken vastgelegd over de wijze waarop zij met elkaar en met gemeenten willen samenwerken bij het realiseren van GSM netwerken van voldoende dekking en kwaliteit.

De operators (Ben, Dutchtone, KPN Telecom, Libertel en Telfort) gaan voor de uitvoering van de gedragscode samenwerken onder de naam MoNet (Mobiele Netwerkoperators Nederland).

Ook spreken de operators af gezamenlijke voorlichting te starten over algemene (niet-commerciële) aspecten van GSM mobiele telefonie. Daartoe hebben zij een landelijk Informatiepunt MoNet in het leven geroepen.

De operators nemen dit initiatief tot pro-actieve voorlichting omdat er behoefte bestaat aan eenduidige berichtgeving over de werking en de veiligheid van GSM-antennes. Deze behoefte zal groeien naarmate het aantal antennes toeneemt. Op basis van afspraken die gemaakt zijn met de rijksoverheid bij het uitgeven van de licenties over het realiseren van landelijk dekkende netwerken van voldoende kwaliteit moet het aantal opstelpunten de komende jaren worden verdubbeld.

In zijn toelichting zei Wim van den Berg namens MoNet: "Wij hebben als gezamenlijke mobiele operators de door mevrouw Borst toegeworpen handschoen opgenomen." Daarmee doelde hij op een eerdere uitspraak van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die op 4 februari
1999 de Tweede Kamer per brief op de hoogte had gesteld van haar opvattingen over mogelijke gezondheidsproblemen in verband met het gebruik van GSM-antennes. Zij stelde in deze brief dat haars inziens `burgers en werknemers recht hebben op meer voorlichting'.
_________________________________________________________________

Diegenen, die meer informatie willen over GSM-antennes en gezondheidsaspecten kunnen contact opnemen met de mobiele operators:

Ben 0800-7111
Dutchtone 0800-2852528 (werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur) KPN Telecom 0800-0106
Libertel 0800-0560
Telfort 0800-4444444

Voorts kan een beroep worden gedaan op het Informatiepunt van MoNet, Mobiele Netwerkoperators Nederland.

MoNet 0800-0250123 (werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie