Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dag van het Sprookje in de Efteling

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 16 JUNI 1999

InterView onderzoekt bekendheid sprookjes onder bevolking

Efteling roept zevende van de zevende
uit tot de Dag van het Sprookje

De Efteling roept woensdag 7 juli (de zevende van de zevende) uit tot de Dag van het Sprookje. Op deze dag vinden er in het attractiepark extra activiteiten plaats en kunnen bezoekers op een andere manier kennis maken met sprookjes.

Sprookjes mogen zich met andere vormen van volkscultuur verheugen in een groeiende belangstelling. Op woensdag 7 juli presenteert de Efteling dan ook de resultaten van een onderzoek naar de bekendheid van sprookjes bij Nederlanders. In samenwerking met onderzoeksbureau InterView worden momenteel honderden Nederlanders telefonisch ondervraagd.

De gehele dag zullen op verschillende locaties in het Marerijk (omgeving Sprookjesbos en Volk van Laaf) echte sprookjesfiguren sprookjes uitbeelden. In veel gevallen worden de bezoekers actief bij de voorstelling betrokken en maken zij onderdeel uit van het sprookje. Bezoekers die daarnaast meer willen weten over de populairste sprookjes in een aantal andere landen kunnen de tentoonstelling Wereldsprookjes in de Dioramahal bezoeken.

Kinderen kunnen zich laten schminken als sprookjesfiguur. Om 14.30 uur kunnen deze kinderen aansluiten bij de Sprookjesparade die voorafgegaan wordt door een kabouterorkest.

Magisch getal
Zeven is een magisch getal. Zeven is voor de mensheid al eeuwen een bron van toverkracht. Waarom? Het meest aannemelijke antwoord is dat mensen vroeger zo vaak geconfronteerd werden met dit getal. De week heeft 7 dagen, de toonladder 7 noten, het Griekse alfabet 7 klinkers, enz.

Ook in sprookjes neemt zeven een speciale plaats in. Iedereen kent de zeven Dwergen, de zeven Geitjes en de zeven Mijls Laarzen van de Reus. De Efteling is van mening dat het sprookje in haar themajaar "Schatkamer van de Sprookjes" een speciale dag verdient. En wat past beter bij sprookjes dan een magische dag als de zevende van de zevende?

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie