Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening glasvezelring Amsterdam-Antwerpen VersaTel Telecom

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

VersaTel Telecom neemt glasvezelring Amsterdam - Antwerpen in gebruik

Minister Jorritsma van Economische Zaken verbindt eerste ring in VersaTel netwerk

Amsterdam, 7 juli 1999 - VersaTel Telecom International N.V., een snelgroeiende, concurrerende leverancier van spraak-, data- en internetdiensten in de Benelux neemt vandaag haar eerste glasvezelring in gebruik. Deze ring verbindt de VersaTel PoP's (Points of Presence) in Antwerpen, Hilversum, Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Rotterdam met elkaar en ontsluit langs deze route ook kleinere steden en businessparken voor 'local access'. De ingebruikname van het breedbandige glasvezelnetwerk is een belangrijke mijlpaal voor VersaTel en draagt bij aan de leidende positie van VersaTel als breedband multimedia carrier in de Benelux.

Annemarie Jorritsma, minister van Economische Zaken verrichtte vanmiddag samen met Gary Mesch, algemeen directeur van VersaTel de openingshandeling in het businesspark Binckhorst in Den Haag. VersaTel bouwt de komende maanden fijnmazige netwerken in verschillende businessparken zoals Plaspoelpolder in Rijswijk, Waarderpolder in Haarlem, Spaanse Polder in Rotterdam en Lage Weide in Utrecht. Eind 1999 zullen tien businessparken in Nederland en België aangesloten zijn op het netwerk. Op dit moment heeft VersaTel al getekende contracten met dertig bedrijven die de komende maanden samen vijftig gebouwen direct aan laten sluiten op het VersaTel netwerk. Eind juli kunnen de eerste zakelijke klanten direct aan het netwerk worden gekoppeld en zo toegang krijgen tot VersaTel's hogesnelheidsverbinding voor spraak-, data- en Internetdiensten.

Gary Mesch: "De ingebruikname van de eerste VersaTel glasvezelring is een zeer belangrijke stap voor het bedrijf. Onze klanten kunnen nu profiteren van breedbandverbindingen met ons geavanceerde breedband 'local access' netwerk. Directe toegang tot onze infrastructuur verzekert de kwaliteit die klanten van ons vragen en zorgen er voor dat we minder afhankelijk worden van andere operators."

De Amsterdam - Antwerpen ring is het eerste operationele deel van het totale breedband 'local access' VersaTel netwerk van 2.200 kilometer. Er is momenteel 1.000 kilometer aangelegd waarvan nu dus 315 kilometer operationeel is. Daarnaast zal nog eens 2.000 kilometer glasvezel zorgen voor verbinding tussen belangrijke Europese businesscentra zoals Parijs en Dusseldorf. Verbindingen met Londen en Frankfurt zijn al operationeel. Na aanleg passeert het VersaTel netwerk 270.000 bedrijven in een straal van maximaal vijf kilometer.

VersaTel Telecom International N.V. is een snelgroeiende, concurrerende netwerkbeheerder, die is gevestigd in Amsterdam en zich voornamelijk richt op de Benelux. VersaTel, een van de snelst groeiende bedrijven in deze regio, wil de leidende volledig geïntegreerde leverancier worden van 'local access' en breedbanddiensten. VersaTel levert onder andere spraak-, data- en Internet diensten voor bedrijven in de dichtbevolkte Benelux landen. Het bedrijf, opgericht in oktober 1995, heeft complete telecommunicatielicenties voor Nederland en België en telt ongeveer 14.000 zakelijke klanten en 375 medewerkers. Investeerders in VersaTel zijn onder andere NeSBIC en zijn in IT en telecom gespecialiseerde NeSBIC CTE FUND, Paribas Deelnemingen en NPM Capital. VersaTel bouwt momenteel een breedband netwerk dat gebruik maakt van de laatste netwerktechnologieën om zakelijke klanten in de Benelux van breedbandige spraak-, data en Internetdiensten te voorzien. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar op www.versatel.com/.

///

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie