Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan van aanpak taskforce millennium Zuid-Limburg

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Gouverneur ontvangt plan van aanpak taskforce millennium Zuid-Limburg uit handen van Heerlense brugemeester Pleumeekers


103/99

Maastricht, 5 juli 1999

GOUVERNEUR ONTVANGT PLAN VAN AANPAK TASKFORCE MILLENNIUM ZUID-LIMBURG UIT HANDEN VAN HEERLENSE BURGEMEESTER PLEUMEEKERS

Gouverneur van Voorst tot Voorst ontvangt op woensdag 7 juli uit handen van de Heerlense Burgemeester Pleumeekers het plan van aanpak van de taskforce millennium openbare orde en veiligheid Zuid-Limburg. Het aanbieden van dit plan van aanpak gebeurt in de feestzaal van het Gouvernement om 12.00 uur tijdens een informele lunchbijeenkomst voor de media. Voor een korte toelichting of het beantwoorden van vragen zijn leden van de taskforce aanwezig. Naast voorzitter Pleumeekers hebben drie andere burgemeesters, de plaatsvervangend korpschef van de politie, de commandant van de regionale brandweer, een directeur van de GGD, een officier van justitie namens het openbaar ministerie en een medewerker van de provincie Limburg zitting in deze werkgroep.

Onlangs heeft de taskforce haar plan naar de gemeenten verzonden zodat het als basis kan dienen voor de verdere voorbereiding en de te houden millenniumoefening. Naast de cordinatie van alle activiteiten, plannen en initiatieven op het gebied van openbare orde en veiligheid heeft de taskforce zich als doel gesteld ook een advies uit te brengen aan de gemeenten. In dit advies zijn richtlijnen en handvatten opgenomen die er tijdens de 'millenniumwende' voor zorgen dat er sprake is van een eenduidige, integrale en multidisciplinaire aanpak. Voorafgaande aan het advies heeft er ook een inventarisatie plaatsgevonden en daaruit blijkt dat het beeld in Limburg in de pas loopt met het landelijke beeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie