Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Woensdag 7 Juli

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD ('s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen is in een loods bij een woning aan de Daviottenweg in 's-Hertogenbosch een hennepkwekerij met 874 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten en een plak van 910 gram hasj aangetroffen. Een 45-jarige Bosschenaar is als verdachte aangehouden. De politie kwam de kwekerij na rechercheonderzoek op het spoor. De hennepplanten en hasj hebben een totale verkoopwaarde van ongeveer Fl. 135.000,=. De kwekerij is inmiddels ontmanteld, de kweekapparatuur, de planten en de hasj zijn inbeslaggenomen. De verdachte tapte voor de kwekerij illegaal stroom af van het elektriciteitsnet. De Bosschenaar is voor nader onderzoek ingesloten. Bij de actie werden acht mensen ingezet.

16-JARIGE MET MES GESTOKEN, DADER AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 16-jarige in 's-Hertogenbosch woonachtige jongen nabij de kruising Kooikersweg/Anthony Fokkerstraat in 's-Hertogenbosch door een 47-jarige plaatsgenoot met een mes in zijn hand gestoken. De verdachte is op de Anthony Fokkerstraat aangehouden. Vermoedelijk hield de man het slachtoffer medeverantwoordelijk voor het bekogelen met kluiten klei van zijn zoontje op dinsdag-avond in het Beatrixpark en wilde hij later zelf maatregelen nemen. Hij probeerde, terwijl hij langs een groepje van vier jongeren liep, de 16-jarige jongen met een keukenmes in zijn borst te steken. Bij het afweren is het slachtoffer in zijn hand gestoken. Daarna pakte de man een stuk hout en ging de jongeren achterna. Het groepje pakte daarop een paar stenen en gooiden naar de man. De 16-jarige jongen is voor zijn verwondingen in het GZG behandeld. De 47-jarige man is aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht.

ACHTERZAK BROEK OPENGESNEDEN ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is van een 56-jarige Bosschenaar de achterzak van zijn broek opengesneden en zijn portemonnee gerold. Vermoedelijk is de broekzak met een scherp mes opengesneden terwijl de man in het restaurant van een ziekenhuis aan de Nieuwstraat in 's-Hertogenbosch zat. In de portemonnee zat o.a. een bedrag van een paar honderd gulden.

WONINGINBRAAK ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Zesde Reit in 's-Hertogenbosch. Op het moment dat een bewoonster de woning binnenkwam zag zij nog net de inbreker de woning aan de achterzijde verlaten. Uit de woning zijn o.a. sieraden en een portemonnee ontvreemd. VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING (Rosmalen)

Dinsdagmiddag is een 34-jarige vrouw uit Schaijk op de Rodenborchweg in Rosmalen gewond geraakt bij een aanrijding. Zij kwam met haar auto vanuit de richting Bruistensingel en botste achterop de net afgeremde auto van een 42-jarige man uit Empel. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Carolusziekenhuis in Den Bosch. Beide auto's liepen schade op.

DIEFSTAL UIT AUTO ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is ingebroken in een auto aan de Buurtschappenlaan in 's-Hertogenbosch. De eigenaar van de auto hoorde het inbraakalarm overgaan. Hij keek naarbuiten en zag nog net twee jongens op een scooter wegrijden. Eén van de ruiten van de auto werd ingeslagen waarna een mobiele telefoon werd ontvreemd.

MAN ONWEL (Rosmalen)

Dinsdagavond is bij de tennisclub aan de Sportlaan in Rosmalen een 53-jarige inwoner uit Vught onwel geworden. De man is eerst door kennissen en later door de politie en GGD gereanimeerd. De man werd overgebracht naar het GZG en opgenomen op de afdeling hartbewaking.

DRUGGEBRUIKER BEKEURD ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is een 28-jarige Bosschenaar in een parkeerruimte onder de appartementen van de Bloemenkamp in 's-Hertogenbosch bekeurd voor het gebruiken van drugs.

ÉÉN OP DE VIER AUTOMOBILISTEN TE OVERTREDEN MAXIMUM SNELHEID (Drunen)

Bij een dinsdagavond gehouden snelheidscontrole op de Spoorlaan in Drunen bleek 1 op de 4 automobilisten de terplaatse geldende maximum snelheid van 50 km/h te hebben overtreden. In het totaal zijn 22 bestuurders bekeurd. Een vrachtwagen-combinatie reed met een snelheid van 81 km/h. De hoogst gemeten snelheid betrof 107 km/h.

DIEFSTAL AUTO ('s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is vanaf een parkeerterrein aan de Lokeren in 's-Hertogenbosch een groene Ford Mondeo met kenteken LX-JR-01 ontvreemd.

MISHANDELING JONGEN (Drunen)

Dinsdagavond is een 13-jarige Drunenaartje op de Dennestraat in Drunen mishandeld door een buurtgenootje. De twee hadden eerder op die avond een woordenwisseling gehad. Toen het slachtoffertje het buurtgenootje later weer tegenkwam kreeg hij vuistslagen en schoppen op het lichaam en gezicht. Hij heeft zich niet onder dokterbehandeling hoeven te stellen. De politie onderzoekt de zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie