Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeilen - EK Star: Neeleman en Schrier op medaillekoers

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Persberichten

Persberichten

DATUM: 7-7-1999

ZEILEN - EK Star: Neeleman en Schrier op medaillekoers


----------------------------------------------------------------------- "Wij staan er super voor", zegt Jos Schrier na afloop van de vierde wedstrijd in Helsinki. Met een derde plek vandaag staat het Nederlandse Star Team op de derde plaats in het algemeen klassement. Met nog twee wedstrijden te gaan is het ervaren team op medaillekoers.

"We kwamen hier met als doelstelling om bij de eerste zes te eindigen en daarmee onze A-limiet zeker te stellen. Nu hebben wij het ook in eigen hand om hier Europees kampioen te worden. Maar dan moeten de laatste twee wedstrijden er goed bij zitten, want wij kunnen ons geen slecht resultaat meer permitteren". De Nederlanders hebben met de
22ste plaats in de 2e race hun aftrekwedstrijd al staan". De nummer een van het algemeen klassement, de Duitser Butzman, staat er nu goed voor. Maar morgen mogen alle deelnemers een wedstrijd aftrekken en dat is in het voordeel van de Nederlanders.

Uiteraard zijn er nog vele andere teams die een bedreiging vormen zoals de Australikr Beashel, die een wedstrijd gediskwalificeerd is voor te vroeg starten maar wel een 1ste, 5de en 6de plaats heeft. De druk gaat dus omhoog. "Maar daar kunnen wij, als het goed is, wel mee omgaan", vervolgt Schier rustig. De twee zeilers waren reeds op de Olympische Spelen in Barcelona van de partij, maar grepen toen net naast de medailles met een vierde plaats. "Morgen is het is van belang dat we niet teveel risico nemen maar toch in weer genoeg om voorin te eindigen. Tja,.. het is een risicovolle onderneming", besluit Schrier. xx

UITSLAGEN na vier races zonder aftrek, 56 deelnemers.

PlNaam Land R1 R2R3 R4 R5 R6Tot

1 Butzman/Peters DLD 5 3 2 9 19
2 Schmidt/Peters DLD 9 4 13 2 28
3 Neeleman/Schrier NED 1 223 3 29

zie ook:http://www.marnet.fi/hsk/img/Star_EM99.doc

Laat meer artikelen zien over: Star EK 1999


-----------------------------------------------------------------------

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.


_
KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie