Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Blind geloof: Maria niet in de zon

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Max van Friesland

Maria niet in de zon.

Italie(Genoa) - Van Max van Friesland -
Het gerucht had zich razendsnel verpreid. Niemand wist waar het vandaan kwam maar dat het deze week moest gebeuren kon niet meer missen.

De Heilige Maagd Maria haar contouren zouden duidelijk te zien zijn in het volle licht van de zon op een bepaalde plek in de heuvels, even buiten Genoa Massaal was de bevolking dit weekend uitgelopen om maar niks te moeten missen.

Kinderen, grootouders en complete families waren de heuvels ingetrokken, afgeladen met drinken en voedsel. Fototoestellen met verduisteringslensen en zonnebrillen waren door de plaatselijk middenstand niet meer aan te slepen. Plaatselijke pers en de burgermeester met naast hem de pastoor hadden zich verzekerd van een prima plaatsje onder een bosje.

Helaas, de Heilige Maagd liet op zich wachten en gaf er blijkbaar de voorkeur aan om maar helemaal niet te verschijnen. Teleurgesteld was de meute de berg maar weer afgedaald.

Tientallen met ernstig oogletsel nu en enkele waarschijnlijk voor het leven blind.

Max van Friesland
E-mail: (martmax@compuserve.com)
Web site: www.nieuwsbank.nl/wie/maxvanfriesland/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie