Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legionella in gymlokaal Tuikwerd Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

07-07-1999

Legionella in gymlokaal Tuikwerd

Bij onderzoek van het waterleidingsysteem is op woensdag 7 juli 1999, om 12.10 uur duidelijk geworden dat er legionella zit in het waterleidingssysteem van de douches van het gymnastieklokaal in Tuikwerd aan de Farmsumerweg 45. Zoals bekend is deze bacterie de laatste maanden vaak in het nieuws geweest naar aanleiding van besmettingen die optraden op de Westfriese Flora in Bovenkarspel. De ziekte trof dit voorjaar onder andere medewerkers en een partner van de afdeling wijk beheer van de gemeente Delfzijl.

De legionellabacterie kan de veteranenziekte (een soort longontsteking) veroorzaken, maar de kans daarop is heel klein.

Het gymnastieklokaal wordt gebruikt door de basisscholen De Garven, De Zaaier, De Vore en Het Zigt, verder maken vijf sportverenigingen gebruik van het lokaal. Alle gebruikers en degenen die in het gymnastieklokaal werken zijn per brief op de hoogte gesteld van de constatering.

Inmiddels zijn er maatregelen genomen om de bacterie te verwijderen. Zo zijn de leidingen doorgespoeld met water van meer dan 60 graden. Dit zal in de toekomst wekelijks worden herhaald. Vandaag is er opnieuw een monster genomen van de waterleiding. De uitslag hiervan verwachten wij op woensdag 14 juli 1999. Het monster waarvan de uitslag vandaag bekend werd is getrokken op woensdag 30 juni 1999. De monsters moeten gedurende een week worden gekweekt, voordat de uitslag bekend is.

Zodra het laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat de legionellabacterie niet meer aanwezig is, kan er weer gesport worden in het gymlokaal.

Voor gezondheidsvragen kan het publiek terecht bij het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD Groningen. Het telefoonnummer is 050 - 3674177 het nummer is bereikbaar van 10.00 tot 16.30 uur.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw M. Edzes, telefoon 0596 - 639319.

Indien het gemeentehuis telefonisch niet bereikbaar is kunt u met haar contact opnemen op

telefoonnummer 0598 - 397145 of 06 - 21594562

Klik en zend ons uw bericht naar (gemeente@delfzijl.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie