Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fun in Athletics van start in Almere

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 195

6 juli 1999

Fun in Athletics van start in Almere
ALMEERSE BASISSCHOLEN GEVEN DE AFTRAP VOOR NATIONAAL SPORTPROJECT

Sporthal Centre Point aan de Koninginneweg 1 in Almere is de locatie voor de introductie van een nieuw nationaal project genaamd 'Fun in Athletics'. Dit project moedigt leerlingen van het basisonderwijs aan atletiek te beoefenen. Op 7 juli 1999 gaan vier scholen uit de gemeente vanaf 12.00 uur met elkaar deze spectaculaire en op plezier gerichte competitie aan. In Almere vindt de start van een tour door heel Nederland plaats.

Het Fun in Athletics programma is gericht op een landelijke competitie voor basisscholen. Er wordt met de lokale en regionale overheid en met atletiekclubs samengewerkt. In veel steden en regio's in Nederland zullen evenementen worden georganiseerd. Deze reeks van evenementen, die in oktober begint, werkt naar een landelijke finale toe. Deze vindt plaats in maart 2000.

Aan de introductie van het Fun in Athletics evenement nemen kinderen deel van vier basisscholen uit Almere; De Klaverweide en De Lichtboei uit Almere-Stad, de Torteltuin uit Almere-Buiten en Het Zonnewiel uit Almere-Haven. Iedere school heeft een afvaardiging van vier teams van 8-12 atleten. Elk team heeft jongens en meisjes in de leeftijdscategorie jonger dan 11 en jonger dan 13 jaar. De atleten nemen deel aan maximaal vier onderdelen waaronder loop-, werp- en sprongnummers. Hierbij zijn teamprestaties belangrijker dan individuele prestaties.

De Almeerse wethouder van Onderwijs, Pauline van Hoogenhuizen-Verploegh hecht veel waarde aan dergelijk sportevenementen en heeft zich dan ook ingezet voor Fun in Athletics in Almere. Ze vindt het belangrijk dat de basisschoolkinderen van nu ook leren dat ze veel plezier aan sport kunnen beleven. Over het introductie-evenement zegt de wethouder:

"Ik ben er trots op dat ik de eerste Nederlandse editie van Fun in Athletics in Almere welkom mag heten. Het verbaast me niet dat onze stad hiervoor is uitgekozen want sport is in Almere enorm populair. Bijna driekwart van de 140.000 inwoners beoefent één of meerdere sporten; onder jongeren is dat aandeel zelfs 83%. Onze stad heeft dan ook een groot aantal voorzieningen voor allerlei soorten sport. Daarnaast is sport een belangrijk onderdeel van het onderwijs op de zestig basisscholen die deze jonge en snelgroeiende stad rijk is. Want sporten is gezond, niet alleen voor de lichamelijke conditie, maar ook voor de geestelijke. En het leert kinderen om in een team te werken en om verantwoordelijkheden te delen. Het zal duidelijk zijn, Almere is erg enthousiast over Fun in Athletics. We zijn erg trots dat de eerste competitie in onze stad plaatsvindt en we zijn er zeker van dat Fun in Athletics ook in andere steden met open armen ontvangen zal worden zodat veel meer Nederlandse kinderen de komende maanden deel kunnen nemen aan dit evenement."

Een groep gerenommeerde Nederlandse atleten zal aan het evenement deelnemen. Alteten Lieja Koeman, Sharon Jaklofsky, en de atlteten Dennis van Tongeren en Dennis Tilburg van de Almeerse club AVA'81 zullen de taak van ´team captain´ op zich nemen. Dennis Tilburg heeft al een aantal scholen bezocht om de kinderen deskundige adviezen te geven als 'hun' coach. Hij was aangenaam verrast toen hij ware talenten in Almere aantrof.

Hopenlijk zal atlete Denise Lewis, Europees Kampioene Zevenkamp en voormalig deelnemer van Sports Hall Athletics, het introductie-evenement in Almere bijwonen. Zij kan zich nog goed haar eerste ervaringen herinneren van haar deelname aan het Engelse programma: "Het was een heel plezierige kennismaking met atletiek en de competitie daarbinnen.ook voor het vormen van de geest van de jonge atleet is het van essentieel belang. Het is leuk, spannend en leert je waar het allemaal om draait als je deel uit maakt van een team."

Fun in Athletics is een belangrijk onderdeel van een recent opgerichte internationale federatie, de IFTA (International Fun and Team Athletics). Deze federatie richt zich op het promoten van evenementen als Fun in Athletics over de hele wereld. Er nemen al meer dan dertig landen deel aan deze projecten. IFTA heeft grote verwachtingen over het wereldwijd verspreiden van hun activiteiten. De voorzitter van de IFTA, dhr. John Thresher algemeen directeur van de atletiekbond van Canada, heeft in die staat een lans gebroken voor het integreren van atletiek in de wereld van het kind. Hierbij gaat het vooral om het ontwikkelen en promoten van activiteiten die gebaseerd zijn op de fundamenten van atletiek. Bij deze activiteiten ligt de nadruk op plezier, deelname en het teamverband.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie