Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Terminal voor overslag papier en cellulose in Vlissingen

Datum nieuwsfeit: 07-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

Gearbulk en Verbrugge starten nieuwe activiteit in Vlissingen

Verbrugge Terminals gaat in de haven van Vlissingen een terminal bouwen voor de overslag van papier en cellulose. Verbrugge heeft tot deze activiteit, die een investering vergt van 20 miljoen gulden, besloten in nauw overleg met haar strategische klant Gearbulk.
De eerste fase van de terminal bevat een kade van 600 meter met bijbehorende terreinen van 20 hectares.
De ontsluiting hiervan en het uitbaggeren om schepen met een diepgang tot 16 meter toegang te verlenen, kost de havenbeheerder ongeveer dertien miljoen gulden.
In het voorjaar van volgend jaar moeten de eerste schepen kunnen afmeren.

De Zeeuwse gedeputeerde Daan (D.J.P.) Bruinooge, president-commissaris van ESM (Exploitatiemaatschappij Schelde Maas) en de heer Martin Verbrugge, directeur van Verbrugge Terminals hebben dit vanochtend bekend gemaakt.

De nieuwe activiteit is de eerste in de zogeheten Scaldiahaven. Dit deel van de haven in Vlissingen valt onder het gezamenlijk beheer van Zeeland Seaports en het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam die daarvoor ESM hebben opgericht. ESM is een joint venture op fifty-fiftybasis tussen de twee havenbeheerders.

Verbrugge zegt er trots op te zijn een overeenkomst voor lange termijn te hebben bereikt met Gearbulk, wereldwijd marktleider in de rederij voor het vervoer van zogeheten forestproducts en neobulk. Het project is zorgvuldig voorbereid in nauwe samenwerking met ESM.
De mogelijkheden die Vlissingen biedt (ligging aan diep vaarwater en de goede (binnenvaart)verbindingen)in combinatie met de ervaring en knowhow van Verbrugge Terminals en de samenwerking met de havenbestuurders zijn voor Gearbulk doorslaggevend geweest de overeenkomst aan te gaan.

Verbrugge International uit Terneuzen en Delta Nutsbedrijven uit Middelburg zijn de eigenaren van Verbrugge Terminals dat jaarlijks ruim 1,6 miljoen ton bulkvervoer en meer dan 1,5 miljoen ton houtproducten overslaat en vervoert.

7 juli 1999, F.H.M. Haverkort, tel. 0118 631392, nr. 49/99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie