Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steun JPA voor initiatieven voor jongeren Almere

Datum nieuwsfeit: 08-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 194

1 juli 1999

STEUN VAN JPA VOOR INITIATIEVEN VOOR JONGEREN

Jongeren Participatie Almere (JPA), biedt deze zomer en herfst weer financiële steun aan een groot aantal initiatieven voor de Almeerse jeugd. Allereerst gaat het om een deel van het theaterfestival dat speciaal voor jongeren is bestemd en van 8 tot en met 10 juli in de Spiegeltent op de Grote Markt zal plaatsvinden. Ook wordt weer een veldvoetbaltoernooi voor en door jongeren uit Almere-Buiten georganiseerd en biedt JPA steun bij de inspraak van jongeren bij de plannen in Almere. Daarnaast heeft JPA geld beschikbaar gesteld voor ALMEga, een groot opgezet spel- en sportevenement in de herfstvakantie in de Stedenwijk, een meidenfestival in jongerencentrum Entree (Almere-Buiten) en een miss Tropical verkiezingsfeest door en voor Surinaamse en Antilliaanse meiden.

JPA (Jongeren Participatie Almere) werd in april 1998 ingesteld door het college van B & W. De jongeren van JPA hebben de bevoegdheid gekregen het college te adviseren over de besteding van één miljoen gulden aan activiteiten voor Almeerse jongeren. Inmiddels zijn meerdere projecten sinds het voorjaar 1998 door JPA ondersteund.

Theaterfestival
Vorig jaar werd voorzichtig de samenwerking aangegaan met de organisatie van het theaterfestival in Almere-Stad. Ook dit jaar is JPA actief in het meedenken over het programma van het festival dat van 8 tot en met 10 juli aanstaande wordt gehouden. Het heeft onder meer geresulteerd in een mooi programma in de spiegeltent op de Grote Markt waar Almeerse jongeren voor de zender "Net Nix" hun talent aanspreken

Na een eerder geslaagd zaalvoetbaltoernooi wil dezelfde groep jongeren uit Almere-Buiten een veldvoetbaltoernooi organiseren op het veld naast het Oostvaarderscollege. Naast voetbal zal er muziek en dans te horen en te zien zijn. De datum is nog niet bekend. De inspraak van jongeren bij de plannenmakerij in Almere-Haven is goed opgezet. Samen met jongerenwerk De Schoor en scholengemeenschap De Meergronden hebben jongeren van JPA een ideeënwedstrijd uitgeschreven. De winnaars worden bekend gemaakt op de afsluitende feestavond op zaterdag 18 september aanstaande, waar jongerenradio Airpeace zal zorgen voor de muzikale omlijsting.

Spel- en sportevenement
In samenwerking met De Schoor wordt tenslotte in de herfstvakantie in de Stedenwijk een groot spel- en sportevenement opgezet dat in de herfstvakantie zal worden gehouden in de Stedenwijk. Steun biedt JPA ook aan een groep meiden uit Almere-Buiten die in jongerencentrum Entree een meidenfestival gaan organiseren met workshops, muziek, tentoonstellingen enzovoorts. Tenslotte steunt JPA een aanvraag van Surinaamse en Antilliaanse jongeren die een feest gaan geven waarbij onder andere een miss Tropical-verkiezing zal worden gehouden.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie