Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Transporteenheid landmacht terug in Nederland

Datum nieuwsfeit: 08-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF:Transport eenheid landmacht terug in NL.

DV/PB75/99 Den Haag, 7 juli 1999

Ruim 140 militairen van 230 Middelzware Transport compagnie uit Nunspeet, die deel hebben genomen aan de humanitaire NAVO-hulpoperatie 'Allied-Harbour', keren morgen (donderdag 8 juli) terug naar Nederland. Namens de Bevelhebber der Landstrijdkrachten zal brigade-generaal R. de Groot, plaatsvervangend commandant Commando Opleidingen Koninklijke Landmacht, het detachement bij aankomst op vliegbasis Eindhoven welkom heten. De ontvangst vindt plaats in het bijzijn van relaties van de uitgezonden militairen.

De NAVO-hulpoperatie 'Allied-Harbour' werd uitgevoerd in nauw overleg met de Albanese autoriteiten en UNHCR. Vanuit de Albanese havenstad Dürres vervoerde de transport eenheid de afgelopen drie maanden met 60 wielvoertuigen circa 8000 vluchtelingen en ruim 3000 ton hulpgoederen.

Het materieel van de eenheid, hoofdzakelijk bestaand uit wielvoertuigen, is inmiddels overgedragen aan de militairen van 160 Zware Transport compagnie. Deze eenheid maakt deel uit van het Geniehulpbataljon en zal - als deel van de Navo-vredesmacht KFOR - in Kosovo hulpgoederen gaan vervoeren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie