Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 08-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

8 juli 1999

Automobilist laat oliespoor achter in fietssluis SCHIEDAM -- Woensdagochtend omstreeks half negen kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat er olie lag op het wegdek van de Schiedamseweg.
Uit onderzoek bleek dat een nog onbekende automobilist met zijn voertuig over de fietssluis bij de Hargsingel moet zijn gereden, waarna het carter van de auto stuk ging. De olie uit het carter besmeurde vervolgens een groot deel van het wegdek. Uit onderzoek bleek dat de auto daarna heeft staan lekken op een parkeerplaats bij het Hof van Spaland en dat het voertuig vervolgens via de Zwaluwlaan is afgesleept in de richting van de Mozartlaan. De politie heeft in overleg met de gemeente een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de olie op te ruimen. De auto waaruit de olie afkomstig is, moet behoorlijke schade hebben aan onder meer het motorblok. De politie van het district Schiedam is op zoek naar getuigen die de auto woensdagochtend door de fietssluis hebben zien gaan. Ook is de politie op zoek naar mensen die de automobilist op de parkeerplaats bij het Hof van Spaland of ergens anders met het carter bezig hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met het politiebureau in Schiedam, telefoon 010 - 27 40205.

Twee keer aangehouden na rijden onder invloed
SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam hielden donderdagochtend vroeg, omstreeks half vijf, op de Industrieweg (Spaanse Polder) een 18-jarige Rotterdammer aan. De man had teveel gedronken (promillage 1,15) en kreeg hiervoor een schikking van 900 gulden aangeboden, die hij niet betaalde. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en had zijn voertuig kapotte voor- en achterlichten. Ook hiervoor werd de man bekeurd. Nadat de man omstreeks zes uur met een rijverbod was heengezonden, stapte hij toch weer in een auto, waarop hij door politiemensen van het district Schiedam op de Nieuwe Damlaan opnieuw werd aangehouden wegens het rijden met een rijverbod en het niet bezitten van een geldig rijbewijs. De man werd overgebracht naar het politiebureau en moet zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie