Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Installatie Ilya Kabakov in UB Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 09-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK AMSTERDAM

Installatie Ilya Kabakov in UB Amsterdam

28 juni 1999

THE OLD READING ROOM

INSTALLATIE VAN ILYA KABAKOV

IN UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK AMSTERDAM

Van 9 juli tot en met 6 augustus 1999 is in de
Universiteitsbibliotheek Amsterdam een installatie van Ilya Kabakov te zien. Met deze nieuwe installatie THE OLD READING ROOM geeft Kabakov zijn commentaar op de grote veranderingen in de wereld van de informatieverschaffing. THE OLD READING ROOM maakt deel uit van de samenwerking tussen het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Universiteitsbibliotheek Amsterdam.

Wat is de toekomst van bibliotheken? Hoe wordt informatie openbaar gemaakt? Gaat de computer alles overnemen? Deze en andere vragen inspireerden Kabakov tot zijn installatie in de Doelenzaal in de Universiteitsbibliotheek. Het multimediatijdperk verlangt een andere benadering van kennis. Met de installatie brengt Kabakov een ode aan de 'oude' bibliotheek, waar men omringd wordt door boeken en kennis. THE OLD READING ROOM roept op dramatische wijze de traditionele bibliotheek op. Welke waarden blijven behouden, op welke wijze levert technologische vooruitgang werkelijk wat op?

Ilya Kabakov is een van de bekendste hedendaagse Russisiche kunstenaars. Hij is in 1933 geboren in Dniepropetrovsk in de toenmalige Sovjet-Unie. Vanuit New York reist Ilya Kabakov met zijn vrouw Emilia de hele wereld af om zijn projecten en installaties te realiseren.

De Kabakovs schonken onlangs aan de Universiteitsbibliotheek Amsterdam een belangwekkende collectie door hen gemaakte facsimile kunstenaarsboeken en een aantal publicaties van en over hun werk.

Publicatie
Bij de Vossiuspers AUP verschijnt bij de installatie een gelijknamige Nederlands- en Engelstalige publicatie (ISBN 90 5629 069 . gebonden . circa 64 pagina's, geïllustreerd . f 29,50). De kunsthistoricus en filosoof Boris Groys, verbonden aan de Universiteit van Münster, voert met Kabakov een discours over de bibliotheek. Zij kennen elkaar nog vanuit de voormalige Sovjet-Unie.

Installatie: THE OLD READING ROOM
Samenstellers: Ilya en Emilia Kabakov
Publieksdata: 9 juli t/m 6 augustus 1999
Plaats: Doelenzaal Universiteitsbibliotheek, Singel 425, Amsterdam Openingstijden: di - za : 10.00 - 17.00 uur; zo: 14.00 - 17.00 uur;
Toegang: gratis, via de tentoonstellingszaal van de Universiteitsbibliotheek
Telefoon tentoonstellingszaal: 020 - 525 2143
Zie ook website Universiteitsbibliotheek Amsterdam: www.uba.uva.nl

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie