Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/09/99

Persberichten stad Groningen/
Vrijdag 9 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Man aangehouden voor bedreiging
Een 42-jarige inwoner van Groningen is gistermiddag op de Pleiadenlaan aangehouden in verband met een bedreiging die hij kort daarvoor uitte ten opzichte van een 29-jarige stadsgenoot uitte toen ze beiden bij het ter plaatse gelegen tankstation stonden te tanken. De bedreiging leek ernstig waardoor de man werd aangehouden en verhoord aan het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring waarin hij de bedreiging ontkende is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Klant coffeeshop mishandeld
Een 43-jarige klant van een coffeeshop aan de Nieuweweg is gistermorgen door een barmedewerker mishandeld met een honkbalknuppel. Hij liep tengevolge daarvan ernstige kneuzingen op aan het lichaam. Op een gegeven moment slaagde de klant erin om de ander de knuppel afhandig te maken, waarna hij bij de buren de politie belde. Hij heeft aangifte gedaan. De barmedewerker is aangehouden en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De aanleiding was vermoedelijk het al of niet teruggeven van wisselgeld (een rijksdaalder) waardoor in eerste instantie een woordenwisseling ontstond hetgeen de barmedewerker wilde oplossen door de klant de zaak uit te slaan.

Automobilist slaat andere automobilist
Een 49-jarige automobilist uit Groningen heeft gistermorgen aangifte gedaan van mishandeling door een andere onbekende automobilist. Het voorval gebeurde op de Beneluxweg waar de Stadjer al last had van bumperkleven door de ander. Bij de verkeerslichten waar hij moest stoppen kreeg hij plotseling een harde klap op het hoofd van de ander. Tevens veroorzaakte deze nog een deuk in het linkerportier, waarna hij weer terugging naar zijn auto. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de andere automobilist.

Fiets probeert weg te rijden
Een wispelturige fiets speelde een 24-jarige Stadjer vannacht behoorlijk parten toen hij zich op de J. C. Kapteynlaan met het stalen ros wenste te verplaatsen. Telkens wanneer hij probeerde op te stappen reed de fiets weg. Daarbij kwam hij ten slotte op de grond te liggen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Deze constateerde, dat de oorzaak vermoedelijk bij de fietser zelf lag. De man was dronken en was niet in staat om de situatie tussen hem en de fiets zodanig te regelen, dat hij zich kon verplaatsen. De man werd overgedragen aan zijn eigen zorgkader (thuis) waar hij tot rust kon komen.

Snorfietster bewusteloos na val op los grint
Een 24-jarige snorfietster uit Foxhol raakte gistermiddag bewusteloos, nadat ze op het fietspad van de Duinkerkenstraat op los grint onderuit ging en op het wegdek terechtkwam. Zij is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen bezit drugs
Een inwoner van Marum (35), Noordhorn (33), Hoogezand (41) en Sappemeer (31) zijn gisteravond op het Graspad aangehouden voor het bezit van enkele grammen cocaïne of heroïne die ze voor eigen gebruik hadden gekocht bij een dealer. Na onderzoek in de betreffende woning werd de 38-jarige bewoner agressief en begon de politiemensen te bespuwen. Hij is voor nader verhoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050-5995010 (S. Smedes)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie