Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weekoverzicht agrarische termijnmarkt

Datum nieuwsfeit: 09-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Amsterdam Exchanges

09 Jul 1999 Weekoverzicht agrarische termijnmarkt

Varkenstermijncontracten in prijs omlaag

Op de agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges werden in de week van 2 tot en met 8 juli 1.580 termijncontracten en opties verhandeld. De aardappelcontracten kenden een omzet van meer dan 730 stuks, de termijncontracten op varkens waren goed voor een weekomzet van ruim 700 en er gingen 140 aardappelopties om.

De prijzen voor de diverse termijncontracten gingen omlaag. De varkenstermijncontracten hadden twee weken van prijsstijgingen gekend. Deze week was het omgekeerd. Voor 10.000 kilo varkens levering juli moest donderdag 97,4 eurocent per kilo worden betaald. De vrijdag daarvoor noteerde dit contract nog 1,01 euro.
Ook levering augustus en september gingen in prijs omlaag. Het augustus-contract verloor 3,6 procent in vergelijking met vorige week vrijdag en sloot op 91 eurocent. September noteerde een slot van 89,4 eurocent, terwijl aan het begin van de verslagperiode nog een slot van 92,2 eurocent op de schermen stond.

Op de aardappeltermijnmarkt beperkten beleggers zich tot handel in het april-contract. Voor levering juni 2000 bleef dan ook een stabiele prijs van 12,80 euro staan.
Levering april ging via een hoogste slotkoers van 12,65 euro (dinsdag) en een laagste slotnotering van 11,70 (vrijdag) naar een week-slotnotering van 11,75 euro. Hiermee verloor dit contract 5 eurocent ten opzichte van de vorige week. Bij de verhandelde aardappelopties betrof driekwart een calloptie.

© Amsterdam Exchanges / Marketingcommunicatie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie