Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse welkomstgids Brussel voor buitenlanders

Datum nieuwsfeit: 09-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER BRIGITTE GROUWELS

VLAAMS MINISTER VAN BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN

GELIJKEKANSENBELEID

9 JULI 1999

'Brussel, een veelkleurig mozaoek'

Een Vlaamse welkomstgids voor buitenlanders

Vlaams minister voor Brusselse Aangelegenheden en Gelijkekansenbeleid Brigitte Grouwels stelde vandaag een welkomstgids van de Vlaamse Gemeenschap, ten behoeve van buitenlanders die voor korte of lange tijd in Brussel komen wonen, aan de pers voor.
De gids 'Brussel, een veelkleurig mozaoek. Vlaanderen ontmoet u in haar hoofdstad' wil een objectieve kijk geven op Brussel in zijn sociale, culturele, economische, institutionele en historische dimensie. Minister Grouwels wil met deze brochure de lezer, die vaak eerst de Franse taal- en cultuurgemeenschap leert kennen, laten kennismaken met de veelzijdigheid van Brussel en haar hoofdstedelijke functie voor Vlaanderen.

De brochure wordt op 40.000 exemplaren aangemaakt en bestaat uit een beschrijvend en een informatief (o.a. adressenlijst) gedeelte. Er komen versies in 6 talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans en Spaans). Enerzijds wordt zij gericht verstuurd naar ambassades, de Europese instellingen, naar internationale cultuurinstellingen en naar multinationals. Anderzijds gebeurt er een meer open verspreiding, bijvoorbeeld via de gemeenschapscentra. Tenslotte wordt, ook via anderstalige kranten, de mogelijkheid bekendgemaakt om de brochure op te vragen.

Minister Brigitte Grouwels, die met deze haar laatste persconferentie hield als Vlaams minister voor deze legislatuur, benadrukte, aan de vooravond van de 11 juli-viering, de symbolische waarde van deze welkomstbrochure. 'Hiermee wordt de politiek van de 'uitgestoken hand' van de Vlaamse Gemeenschap naar anderstaligen en buitenlanders consequent verdergezet', rondde zij af.

Info : Nicolaas Vlaeminck, Verantwoordelijke Pers en Communicatie van Minister Grouwels - tel. (02) 227 27 81
e-mail: (persdienst.grouwels@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie