Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationaal pakket Utiliteitsbouw: Duurzame huisvesting

Datum nieuwsfeit: 09-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Stichting Bouw Research

Rotterdam, 9 juli 1999

Nationaal pakket Utiliteitsbouw: de standaard voor duurzame huisvesting

De verhoogde aandacht voor kwaliteit van huisvesting en voor milieuthema's heeft de ontwikkeling van duurzame huisvesting in de utiliteitsbouw versneld. Het Nationaal pakket Utiliteitsbouw, dat eind november 1998 door Stichting Bouwresearch en Nationaal DuboCentrum op de markt is gebracht, is daarbij een onmisbaar hulpmiddel. Alle technische mogelijkheden om gebouwen duurzaam te bouwen en te beheren staan in een compleet overzicht op cd-rom. Inmiddels zijn al enkele honderden pakketten in gebruik.

Wie hart heeft voor een duurzame samenleving kan niet zonder de kennis die in het Nationaal pakket Utiliteitsbouw is opgenomen. Het pakket is inhoudelijk breed opgezet. Duurzame bouwmaatregelen voor kantoren, scholen, fabrieken, ziekenhuizen en andere zorgcentra, gebouwen van sportverenigingen, winkels en horecagelegenheden zijn verzameld op de cd-rom, ondergebracht in vijf milieuthema's: energie, materialen, water, binnenmilieu en omgevingsmilieu. Het pakket bundelt alle actuele kennis voor het duurzaam plannen, bouwen en beheren van utiliteitsgebouwen, dat maakt het een unieke standaard met beproefde en goedgekeurde oplossingen. Met een abonnement op het pakket blijft de gebruiker op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Inhoud
De cd-rom bestaat uit een beleidsdeel en een praktijkdeel. Het eerste helpt beleid en visie over duurzame huisvesting te ontwikkelen of aan te scherpen en bevat concrete huisvestingsconcepten, verduidelijkt met voorbeelden van gerealiseerde projecten. In het praktijkdeel zijn alle maatregelen voor duurzame huisvesting opgenomen, voorzien van een omschrijving, toelichting op een specificatieblad en kostenoverzicht. De maatregelen zijn verdeeld in vaste en variabele; vaste maatregelen kunnen zonder meerkosten worden toegepast, de variabele zijn niet altijd toepasbaar of brengen meerkosten met zich mee. Beleid en praktijk vormen samen de cd-rom, het beleidsdeel is ook los in boekvorm verkrijgbaar.

Promotie
Om duurzame utiliteitsbouw en het gebruik van het pakket te stimuleren worden de komende maanden verschillende activiteiten uitgevoerd. Het Nationaal pakket Utiliteitsbouw wordt onder de aandacht gebracht via berichtgeving in de vakbladen en op beurzen en evenementen. Ook worden introductiebijeenkomsten georganiseerd waar het pakket inhoudelijk centraal staat. Voor alle vragen over duurzaam bouwen is er de Dubo-Infodesk, telefoon (030) 23 22 22 van het Nationaal DuboCentrum. Van maandag- tot en met vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.30 uur en tevens op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur worden alle vragen over woningbouw, utiliteitsbouw en grond-, weg- en waterbouw beantwoord.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie