Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincies: Vaart achter vernieuwing platteland

Datum nieuwsfeit: 09-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, Maastricht, Utrecht, Arnhem en `s-Hertogenbosch, 9 juli 1999

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincies Overijssel, Limburg, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant

Brochure benadrukt belang van spoedige behandeling reconstructiewet

PROVINCIES VRAGEN RIJK OM VAART ACHTER DE VERNIEUWING VAN HET PLATTELAND TE ZETTEN

De provincies Brabant, Limburg, Overijssel, Gelderland en Utrecht hebben een gezamenlijke brochure uitgebracht onder de titel "Goede plannen verdienen het om uitgevoerd te worden". In de brochure pleiten de provincies er voor om vaart te zetten achter de vernieuwing van het platteland. Daarom is het noodzakelijk dat de reconstructiewet zo spoedig mogelijk door de Tweede Kamer wordt aangenomen. De eerste exemplaren van de uitgave zijn tijdens een bestuurlijk overleg door de gedeputeerden Boxem (Gelderland), Robbertsen (Utrecht), Driessen (Limburg), Kemperman (Overijssel) en Van Geel (Noord-Brabant) aan de ministers Pronk (VROM) en Brinkhorst (LNV) overhandigd. De brochure wordt in de komende periode ruim verspreid.

Provincies staan klaar

De reconstructiewet maakt de vernieuwing van het platteland mogelijk. In de 5 provincies gaat het in het totaal om 1,1 miljoen hectare. De Reconstructiewet maakt een van de meest omvangrijke acties om het platteland een nieuwe toekomst te geven mogelijk. De uitvoering van alle plannen zal circa 12 jaar vergen. Daarvoor is nu circa f. 1,2 miljard beschikbaar, terwijl er ruim f. 2 miljard nodig is. De provincies willen op het platteland natuur en landschap nieuwe kansen geven en de kwaliteit van het milieu ingrijpend verbeteren. Daarnaast gaat het om draagvlak voor cultuurhistorische waarden en kansen voor toerisme en recreatie. En, natuurlijk, een duurzame landbouw op de juiste plaats.

Unieke coalitie en breed draagvlak

In iedere provincie is een bestuurlijk platform voor de reconstructie gevormd. Daarin werken de provincies samen met de gemeenten, waterschappen, natuur- en milieuorganisaties en natuurlijk de landbouworganisaties zelf de reconstructieplannen uit. Sinds 1998 wordt er gewerkt aan de vernieuwing van het platteland. In een aantal gebieden zijn al proefprojecten gestart om ervaring op te doen met de reconstructie en de samenwerking met de streek. Want het gaat om maatwerk. Met die ervaring kunnen de provincies en de organisaties straks snel aan de slag.

Voor informatie over dit persbericht:
Provincie Overijssel, team Communicatie, Toon Schuiling, telefoon (038) 425 23 12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie