Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Positie werknemer in seksediscriminatie versterkt

Datum nieuwsfeit: 09-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: seksediscriminatie.................

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Persbericht Ministerraad
9 juli 1999

POSITIE WERKNEMER DIE TE MAKEN KRIJGT MET SEKSEDISCRIMINATIE

VERSTERKT

Werknemers die in hun werk te maken krijgen met discriminatie op grond van geslacht kunnen in de toekomst iets makkelijker hun recht halen. Dit blijkt uit een voorstel tot wijziging van de Wet gelijke behandeling van mannen en vrouwen en van het Burgerlijk Wetboek van staatssecretaris Verstand van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister Korthals van Justitie en minister Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het wetsvoorstel bevat de uitwerking van de Europese bewijslastrichtlijn op dit gebied.

Als een werknemer in een juridische procedure feiten naar voren brengt die kunnen wijzen op seksediscriminatie, dan verschuift de bewijslast naar de werkgever. De werkgever moet dan bewijzen dat hij niet in strijd met de Wet gelijke behandeling heeft gehandeld.

De toepassing van de richtlijn heeft gevolgen voor gelijke beloning en gelijke behandeling van vrouwen en mannen in het werk.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de wetswijziging voor advies aan de Raad van State wordt gestuurd. De tekst van het voorstel en het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 09.07.1999

09 jul 99 19:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie