Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet: Keuzevrijheid gentechnologie levensmiddelen

Datum nieuwsfeit: 09-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: keuzevrijheid levensmiddelen.......

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Persbericht Ministerraad
9 juli 1999

KABINET GARANDEERT KEUZEVRIJHEID BIJ LEVENSMIDDELEN

De ministerraad heeft vrijdag besloten dat de consument een duidelijke keuze moet kunnen maken tussen traditionele levensmiddelen en levensmiddelen die zijn bereid met behulp van moderne biotechnologie. Bij levensmiddelen die gegarandeerd geen genetisch gemodificeerde bestanddelen bevatten, mag nog slechts één vermelding op het etiket worden aangebracht, namelijk 'bereid zonder gentechniek'. In de hele productieketen mag dan geen gebruik zijn gemaakt van gentechniek. Die levensmiddelen moeten dus voldoen aan verschillende eisen zodat de consument erop kan vertrouwen dat het om gewone, niet genetisch-gemodificeerde voedingsmiddelen gaat. Verhandelaren die gebruik willen maken van deze vermelding op het etiket, zullen zelf een systeem moeten opzetten waarmee de samenstelling van het levensmiddel kan worden nagegaan.
De maatregel wordt vormgegeven door een wijziging van het warenwetbesluit nieuwe voedingsmiddelen en ligt in de lijn met een motie die daarover in 1997 in de Tweede kamer is ingediend.

Het ontwerpbesluit is voor advies naar de Raad van State gestuurd.

RVD, 09.07.1999

09 jul 99 19:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie