Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing over Rhabdodon in Natuurhistorisch Museum Maastricht

Datum nieuwsfeit: 11-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rhabdodon - Lezing in het Natuurhistorisch Museum Maastricht  
Op zondagmiddag 11 juli, om 15:00 uur geeft de Amerikaanse paleontoloog Dr. David Weishampel een lezing over zijn 'favourite dinosaur', Rhabdodon. In de Engelstalige lezing, die nadrukkelijk voor een breed publiek toegankelijk is, schetst Weishampel een beeld van Rhabdodon en zijn omgeving. Hoe graaf je zo'n dino op, en hoe puzzel je hem inelkaar? Maar ook: hoe leefde hij, en wat weten we over zijn gedrag?
 
Speciaal voor de tentoonstelling 'Dinosaurs, Ammonites & Asteroids' die vanaf zondag 11 juli in het Natuurhistorisch Museum Maastricht te zien is, heeft Aart Walen, in samenwerking met Roemeense, Amerikaanse, Franse en Nederlandse paleontologen voor het eerst een reconstructie van deze bijzondere plantenetende dinosaurier gemaakt. In de tentoonstelling zijn zowel de reconstructie als originele botten van Rhabdodon uit Roemenie en Frankrijk te zien.
 
Dr. Weishampel is verbonden aan de Johns Hopkins University Medical School in Baltimore, Maryland. Hij geldt wereldwijd als een van de belangrijke experts op het gebied van dinosauriers. De dinosaurier Rhabdodon, en meer algemeen de familieleden van dit dier uit het eind van het Krijt hebben zijn speciale belangstelling. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoiming van de tentoonstelling 'Dinosaurs, Ammonites & Asteroids', en doet in samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Maastricht onderzoek naar dinosaurierresten uit het Maastrichtse Krijt.
 
Ook deze zondagmiddaglezing wordt gegeven in het auditorium van het Natuurhistorisch Museuem Maastricht, aan het De Bosquetplein 7, Maastricht. Buiten de normale toegangsprijs zijn er aan deze activiteit geen extra kosten verbonden.
 
Natuurhistorisch Museum
MaastrichtMaastricht Natural History MuseumBezoekadres / Visitors: De Bosquetplein 6-7Snailmail: Postbus 882, NL 6200 AW MaastrichtEmail: mail@nhmmaastricht.nlFax: (+31) (0) 43-3505475Tel: (+31) (0) 43-3505490Website: www.nhmmaastricht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie