Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 07/11/99

Persberichten provincie Groningen/
Zondag 11 juli 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Miden en Oost

Oosterwijtwerd: Dodelijk ongeval met speedboot
Zaterdagmiddag, omstreeks 15.30 uur, is een 27-jarige vrouw uit Oosterwijtwerd om het leven gekomen bij een dodelijk ongeval met een speedboot op de Oosterwijtwerdermaar, tussen Oosterwijtwerd en Leermens, gemeente Loppersum. Het slachtoffer zat met drie anderen in de boot, haar 32-jarige vriend met wie ze samenwoonde, een 43-jarige man en een 42-jarige vrouw, allen uit Oosterwijtwerd. Door nog onbekende oorzaak sloeg het vaartuig op een recht gedeelte van de maar, die ter plaatse ongeveer tien meter breed is, over de kop waarbij de inzittenden deels in het water en deels op de wal en de beschoeiing terechtkwamen. Het slachtoffer is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. Haar vriend en de 43-jarige bestuurder van de boot raakten zwaar gewond en zijn overgebracht naar het AZG te Groningen. Zij zijn echter wel buiten levensgevaar. De 42-jarige vrouw raakte niet gewond. Zij kon op eigen kracht op de wal komen en hulp halen bij een eetcafé, enkele honderden meters verderop. De vrouw verkeerde later in een s

hocktoestand en is in verband daarmee overgebracht naar het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl. Nadat de vrouw het ongeval meldde bij het café voeren direct enkele mannen naar de plaats van het gebeurde. Zij verleenden eerste hulp aan de slachtoffers. Voor het vaststellen van de definitieve oorzaak zal eerst gesproken moeten worden met de schipper, genoemde 43-jarige man en overige getuigen. De toegestane snelheid voor motorboten in de maar is maximaal 6 km/h. De politie sluit niet uit dat de schipper wel sneller heeft gevaren dan 6 km/h. De boot is overgebracht naar een bewaarplaats van de politie en zal door de technische recherche worden onderzocht.
Van de schipper is een bloedproef afgenomen. De politie heeft dit laten doen als standaard procedure. Pas na het analyseren van het monster in een laboratorium zal kunnen blijken of de schipper wel of niet alcohol heeft gebruikt. Dit duurt circa tien dagen. In het dorp Oosterwijtwerd waren zaterdag dorpsfeesten gaande. Er waren daarom veel mensen in en om eerder genoemd café aanwezig. Onder hen heerste een grote verslagenheid na het bekend worden van het ongeval. Het feest is vervolgens ook direct afgelast. De speedboot was door de dorpsvereniging ingezet voor het verzorgen van een aantal vaartochten over de Oosterwijtwerdermaar. De tochten gingen van het café naar Leermens en daarna weer terug naar het café. Het onderzoek zaterdag en het vervolgonderzoek wordt in gezamenlijkheid uitgevoerd door de basiseenheid Uithuizen van Regiopolitie Groningen en door de waterpolitie uit Delfzijl van het Korps Landelijke Politiediensten.

Baflo: Rijden onder invloed
De politie heeft zaterdagavond een 66-jarige man uit Baflo bekeurd wegens het rijden onder invloed in een auto. De politie trof de man aan op de M. Meekhofstraat in Baflo. De uitslag van de ademtest was 815 ugl. Aan de man is een rijverbod uitgereikt van 10 uren en tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Meedhuizen: Rijden zonder geldig rijbewijs
De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man uit Westerlee bekeurd voor het rijden in een auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Het viel surveillerende agenten op dat de man plotseling een andere richting op ging, kennelijk na het opmerken van de politieauto. Omdat de man geen rijbewijs kon tonen gaven de agenten hem gelegenheid die te tonen. Hij ging naar een woning in Wagenborgen en parkeerde daar de auto. Na enig wachten bleek de man er vandoor te zijn gegaan. Vervolgens is zijn auto in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau in Delfzijl. Verder bleek dat de man een valse naam aan de agenten had opgegeven. Ook bleek de APK van zijn auto te zijn vervallen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: Wateroverlast
In verband met wateroverlast in een woning in de Kustwegflat in Delfzijl heeft de politie zich de toegang verschaft tot de betreffende woning. Het water liep naar beneden en liep bij de onderburen door de meterkast. Nadat op aanbellen en kloppen niet werd gereageerd, ging de politie het huis binnen. De bewoner, een 63-jarige man, bleek nog in de woning aanwezig te zijn. In de douche bleek een waterkraan open te staan en het water liep door de hele woning. De kraan is vervolgens dicht gedraaid. Enige uren later zou de politie opnieuw ter plaatse gaan samen met een sociaal-psychiatrisch verpleegkundige, om de toestand van de man te beoordelen. Na aankomst bleken er opnieuw kranen open te staan. Vervolgens is de man aangehouden voor eigen en eens anders veiligheid. De man is vervolgens overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.

Delfzijl: Rijden onder invloed
Zaterdagmorgen heeft de politie een 39-jarige man uit Delfzijl aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man reed daarmee over de Singeldwarsstraat in Delfzijl. De uitslag van zijn ademtest was 885 ugl, ongeveer 2.0 pro mille. Aan verdachte is een dagvaarding uitgereikt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook een 25-jarige man uit Delfzijl is bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij reed op een onverlichte brommer over de Kustweg in Delfzijl. De uitslag van zijn ademtest was 470 ugl (1.1 pro mille). Hen is een boete uitgereikt van fl. 585,--.
Verder is nog een 21-jarige man uit Delfzijl bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed in een auto over de Hogelandsterweg in Delfzijl en werd daar staande gehouden. De uitslag van zijn ademtest was 305 ugl (0,7 pro mille). Hem is een boete opgelegd van fl. 390,--.

Veendam: Aanhouding inbreker
Naar aanleiding van een melding ter zake een poging tot inbraak in de Meezenbroekstraat in Veendam, is een nader onderzoek ingesteld. Ter plaatse was de dader niet meer aanwezig. Op aanwijzing van een getuige kon de politie even later een 23 jarige man uit Veendam aanhouden op de Minervastraat in Veendam. In de bosjes lag een damesfiets. Nagegaan wordt of deze ook van diefstal afkomstig is. Verdachte is voor nader onderzoek ingsloten.

Wildervank: Aanrijding letsel
In de nacht van zaterdag op zondag is een verkeersongeval letsel gebeurd op de kruising Kielsterachterweg met de Bareveldstraat in Wildervank. Een 24-jarige man uit Eexterveenschekanaal reed op zijn fiets zonder licht als eerste van een groepje van 5 personen. Op de kruising stak hij over zonder te letten op het overige verkeer. Een 40-jarige man uit Beilen reed met zijn auto over de Kielsterachterweg en had betrokkene in het geheel niet zien naderen, waarna de fietser werd geschept. Na onderzoek en behandeling in het Refajaziekenhuis kon de fietser weer huiswaarts keren. De auto en de fiets werden behoorlijk beschadigd.

Veendam: Man aangehouden wegens bezit mes
In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie het bericht dat er een vechtpartij zou zijn aan de Kerkstraat in Veendam. Ter plaatse bleek niet direct was er aan de hand was. Even later zagen de agenten een 26-jarige man uit Zuidbroek met een mes lopen zwaaien. De man is vervolgens aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De man bleek verder nog een viertal XTC pillen in zijn bezit te hebben, die ook in beslag genomen zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: Verkeersongeval letsel
Zaterdagmiddag om 14.00 uur is een ongeval gebeurd op de kruising Exloerweg met de 2e Boerendiep in Stadskanaal. Een 28-jarige vrouw uit Musselkanaal verleende op het kruispunt geen voorrang aan een van links komende auto, bestuurd door 52-jarige man uit Woldendorp. Als gevolg van de botsing liepen vijf inzittenden van de auto?s letsel op en zijn naar het Refajaziekenhuis overgebracht. De 28-jarige vrouw heeft onbekend letsel. Eén van haar twee kinderen van 3 en 5 jaar hen liep oogletsel op, de andere een schram op een arm. De 52-jarige man liep rugletsel op, zijn 49-jarige vrouw een gekneusde rechterbeen.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, tel. 050-5995010 (M. Joostens)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...